English version of this page

Oppbygging og gjennomføring

Under første del av mastergradsstudiet trenes studenten i å behandle primære og sekundære kilder på ulike emner innenfor forskjellige fagfelt og disipliner. Disse kilder omfatter tekster på semittiske språk. Under annen del av mastergradsstudiet arbeider studenten selvstendig med en masteroppgave. Studenten må i samråd med faglærer, finne et emne for masteroppgaven. Dette bør gjøres så tidlig som mulig.

Anbefalt studieløp:

4. semester SEM4090 – Masteroppgave i semittisk språkvitenskap (nedlagt)
3. semester SEM4090 – Masteroppgave i semittisk språkvitenskap (nedlagt)
2. semester SEM4110 – Komparativ Semittisk (nedlagt) Valgfrie emner
1. semester SEM4000 – Innledende metode og kildekurs i semittisk språkvitenskap (nedlagt) Valgfrie emner
  10 studiepoeng 10 studiepoeng 10 studiepoeng

1. og 2. semester: språk- og område/disiplinemner (60 studiepoeng)

Studentene kan velge mellom emner som tilbys av det semittiske fagmiljøet ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS). Det vil også være mulig å velge andre relevante emner som tilbys ved IKOS, eller hente emner fra andre enheter. Emnene skal være relevante for masteroppgaven.

Obligatoriske emner, til sammen 20 studiepoeng:

Valgfrie emner, til sammen 40 studiepoeng:

Merk at noen emner på mastergradsnivå forutsetter at studenten har avlagt eksamen i spesifike emner på forhånd.Valgmulighetene begrenses også av tilbud, tilgjengelighet, og tema for masteroppgaven. Derfor anbefales studentene å ta kontakt med faglærer for å avklare ønskene sine innen de valgfrie emnene.

3. og 4. semester: masteroppgave (60 studiepoeng)

Oppgaven skrives på norsk eller engelsk. Det kreves at den er vesentlig basert på semittiske kilder. Det vil si at semittiske tekster utgjør en vesentlig del av materialet for undersøkelsen. Oppgaven teller 60 studiepoeng og skal ha et omfang på ca. 70-100 sider à 2300 anslag.

På grunn av den relativt begrensede undervisningskapasiteten bør studenten følge undervisningen i relevante emner også i den tiden han/hun arbeider med masteroppgaven. Fordi det forventes et lavt studenttall, vil det til en viss grad være mulig å avpasse undervisningstilbudet til studentenes faglige interesser og vinkling. Enkelte emner vil bli studert som “lesekurs” hvor hovedtyngden ligger på studentens tilegnelse av et bestemt stoff mer ved selvstendig lesning enn ved undervisning. Undervisningen vil ved disse kursene være begrenset til én time pr. uke eller annenhver uke. Seminarformen vil også bli brukt ved enkelte emner.

I og med at et lavt studenttall forventes, vil oppfølging i forbindelse med oppgaveskrivningen kunne foregå løpende, med hyppige møter mellom student og lærer. I forbindelse med innsamling av materiale til masteroppgaven vil i mange tilfeller et opphold i Israel, den arabiske verden, Etiopia eller Eritrea være ønskelig.

Vitnemål og grad

Vitnemålet blir utstedt når du har avlagt emner som til sammen oppfyller kravene til en grad. Les mer om vitnemål.

Emne- og semestersider

Klikk deg inn på hvert emne (se i tabellen ovenfor) for å finne blant annet:

  • Timeplan
  • Tid og sted for eksamen
  • Pensum og læringskrav

Studiekvalitet

Studieprogrammer og emner blir jevnlig evaluert for å sikre og utvikle studiekvaliteten.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 26. nov. 2012 18:09