Erika er prosjektkoordinator i Hovinbyen Sirkulære Oslo

Erika har fått god bruk for fordypningen i samfunnsgeografi i jobben som prosjektkoordinator på Norges største byutviklingsprosjekt

Bildet kan inneholde: smil, erme, gardin, begivenhet, funksjonær.

Foto: Tron Trondal

Hva går jobben din ut på?

Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO) er et offentlig-privat samarbeid som skal drive frem ny kunnskap, nye løsninger og nye arbeidsplasser innen sirkulærøkonomi – særlig innen bygg-, anlegg- og produksjonsnæring. I tillegg skal Hovinbyen transformeres fullstendig, som gjør det til Norges største byutviklingsprosjekt. Jobben min i HSO går ut på å koordinere og følge opp prosesser i foreningen. Akkurat nå har vi for eksempel fått levert en mulighetsstudie som vil bli et viktig grunnlag for videre arbeid med innovasjonsdistriktet og vi har også jobbet mye med innspill til kommunens plan for areal, som var på høring frem til desember. I tillegg har jeg ansvar for sosiale medier, medlemsoppfølging, og diverse administrative oppgaver. Vi er kun to stykker i sekretariatet, så da får man mulighet til å ta del i det meste som skjer.

 

Hva er det mest spennende med jobben din?

Det mest spennende med jobben min er at læringskurven er veldig bratt - både fordi man er fersk i arbeidslivet og innenfor fagfeltet, men også fordi vi er et lite sekretariat. Da får man ta del i hele spennet i foreningen - alt fra dagligdagse gjøremål til sammensatte diskusjoner med tunge aktører. Jeg syns også det er spennende at ingen dager er like og at jeg får mulighet til å møte utrolig mange kunnskapsrike og inspirerende mennesker. Og selvfølgelig at jeg får mulighet til å fordype meg i et fagfelt jeg syns er veldig spennende.

 

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Selv om hoveddelen av utdannelsen min ligger litt på siden av det jeg jobber med, har jeg fått god bruk for fordypningen min i samfunnsgeografi hvor byplanlegging, bærekraft og miljø- og klimautfordringer var sentrale temaer. Videre er tverrfagligheten i utdanningen min er noe jeg har fått god bruk for i jobbsammenheng. I tillegg har jeg hatt flere miljø- og bærekraftsfag på både bachelor- og masternivå som er relevante. Jeg peilet også masteroppgaven min inn på dette feltet og skrev om karbonfangst- og lagring i Norge, som ga meg innsikt og kunnskap innenfor miljø- og energipolitikk og noen av hovedstrategiene for gjennomføringen av det grønne skiftet i Norge.

 

Hvordan er en typisk dag på jobben?

En typisk dag på jobben kan bestå av møter med samarbeidspartnere og andre aktører, administrative oppgaver, innholdsproduksjon til sosiale medier og ulike seminarer eller arrangementer. Ingen dager er like, men de er alltid innholdsrike!

 

Hva er ditt beste tips til andre studenter som ønsker din type jobb?

  1. Mitt beste tips er å være praktikant i løpet av studiet hvis man får mulighet til det. Jeg var så heldig å få være praktikant hos Afghanistankomiteen da jeg tok master, og fortsatte å jobbe deltid der etterpå, og fulltid i noen måneder etter at jeg leverte masteren min. Det å ha relevant arbeidserfaring var gull verdt da jeg søkte jobber, og selv om erfaringen var fra et annet felt var arbeidsoppgavene ganske like.
  2. Et annet tips er å engasjere seg i organisasjoner eller foreninger som holder på med noe du syns er spennende og som kan være relevant for det du ønsker å jobbe med. Da jeg tok bachelor var jeg med i byutvalget i Spire en liten periode, som har gitt meg et grunnlag for jobben jeg gjør nå.

Erika Amlie Amundsen

Studieprogram: Utviklingsstudier, med fordypning i samfunnsgeografi
Fullført grad: 2021
Stillingstittel: Prosjektkoordinator
Arbeidsgiver: Hovinbyen Sirkulære Oslo
Publisert 8. feb. 2024 11:26 - Sist endret 7. mars 2024 09:35