Utvekslingsavtale mellom Korea University og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Et toppuniversitet i Korea midt i Seoul. Her kan du studere i et samfunn som kulturelt ligger lang fra Norge. I Korea lever teknologi og innovasjon, K-pop og K-beauty side om side med urgamle tradisjoner.   

Hvem kan søke?

Avtalen er primært åpen for programstudenter på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Programstudenter fra andre fakulteter kan søke, men dersom det er stor søkning vil MN-studenter bli prioritert. Se også Det humanistiske fakultets avtale med Korea University. 

Du må ha et karaktersnitt på C for å søke.

Bachelorstudenter må ha avlagt minst 2 semestre ved UiO på søknadstidspunktet.

Masterstudenter må ha avlagt minst 1 semester ved UiO på søknadstidspunktet.

Språk

Engelsk - opptakskravet er minimum 4 fra videregående skole i engelsk, dette må du dokumentere når du søker i SøknadsWeb.

Koreansk - det er emner i koreansk språk både på universitetet og på et eget språksenter, KLC. På språksenteret er det betalingskurs.

Hvilke emner kan jeg ta?

Du finner en en liste over emner på engelsk på denne siden.

Du kan også søke i emnekatalogen. Siden er på koreansk, men du kan velge engelsk. Emner som er tilgjengelig for utvekslingsstudenter er markert med X og emner undervist på engelsk har dette inkludert i emnetittelen f.eks. SET THEORY(English). 

Godkjenning:
På bachelornivå kan 15 credits godkjennes som tilsvarende 30 studiepoeng/ECTS.
På masternivå kan 12 credits godkjennes som tilsvarende 30 studiepoeng/ECTS.

Hvor lenge varer semesteret?

  • Høst - semester 2 - september - desember
  • Vår - semester 1 - mars - juni

Korea University publisere informasjon til utvekslingsstudenter, inkludert akademisk kalender, kontinuerlig. 

Hva koster det?

Det er fritak for søknadsgebyr og skolepenger. Andre mindre utgifter kan påløpe.

Korea University har en egen nettside som levekostnader og relatert praktisk informasjon. 

Bolig

Korea University garanterer ikke bolig på campus, og det kan være rimeligere å bo utenfor campus.  

Informasjon om bolig fra KU. 

Visum

Du trenger visum til Korea før avreise.

 

Annet

Korea University har sin egen buddy-organisasjon, KUBA, som hjelper utvekslingsstudenter og har ulike arrangementer.

Korea University International Summer Campus (KU ISC) er et fire-seks ukers sommerprogram med et rikt utvalg av kurs og kulturarrangementer. Denne er utenom avtalen og prisene på nettsiden gjelder.

 

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Sør-Korea

By

Seoul

Nettside

http://www.korea.edu/mbshome/mbs/en/index.do


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Sofie

    Jeg tror man aldri vil angre på å dra på utveksling hit!
    Studieprogram ved UiO Bachelor: informatikk, programmering og systemarkitektur
    Semestre på utveksling Høst 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Var lett å bli kjent med folk og oppleve morsomme ting. Plutselig k-pop konsert utenfor skolen, for eksempel. Elsker landet, maten, naturen, historien. Men koreanere kan være skeptiske mot utlendinger.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Valgte universitetet litt tilfeldig, det var en pen bygning. Og mange fag på engelsk. Angrer ikke, det ligger litt for seg selv i en egen bydel, er stort og har mange restauranter, apotek, brillebutikk, alt mulig rart inni bygget. Men å finne fram til og søke emner er noe av det mest stressende jeg har vært med på. Utallige frister og gamle nettsider der mye står kun på koreansk.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Hvis målet er å stå, er ikke arbeidsmengden mye i det hele tatt. For å få toppkarakter, som de fleste andre studentene vil, må man jobbe hele tiden, være aktiv i timen og aktivt snakke med professorene. Det var ikke normalfordeling i noen av fagene jeg tok. Noen av foreleserne var fantastiske og jeg lærte masse av dem.

      Undervisningsopplegg

      Jeg valgte kun fag på engelsk, der obligatorisk oppmøte var 2/3 av forelesninger, og alle fag hadde enten obligatoriske gruppepresentasjoner, innleveringer og quizer. Midtsemestereksamen i alle fag teller 50% av karakteren, dersom det ikke var semesteroppgave.

    • Valgte emner

    • Praktisk

      Mottak

      Korea Univeristy har vanskelige nettsider og er sjeldent tilgjengelige på telefon og mail, men har en internasjonal hjelpeskranke. Du får en faddergruppe som er snille og hjelper deg om du trenger det.

      Bosituasjon

      Fant noen svensker på en Facebook-gruppe som jeg delte leilighet med. Booket først et rom på Airbnb jeg skulle bo i, men ble svindlet så pass på!

      Transport

      Seoul elsker å skryte av metrotilbudet sitt, og det er veldig bra! Går masse busser og. En tur har en flat fare på omtrent 10 kroner, og ingen studentrabatt.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      2 500 – 5000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt billigere

      Tips og kommentarer

      Det er obligatorisk forsikring og prisen på den varierer veldig så undersøk nøye. Kan også spare masse penger hvis man er tidlig ute og søker studentbolig, men opplevde det som nesten umulig å få. Bor man i Anam er det billigere å leie enn i turiststrøkene og mye nærmere skolen.

    • Nyttig å vite

      Seoul er veldig varmt i august. Og spar masse penger, for kule ting koster en del å gjøre.

  • Ola

    Å dra på utveksling til Seoul er sannsynligvis ditt livs største mulighet!
    Studieprogram ved UiO Informatikk: robotikk og intelligente systemer (bachelor)
    Semestre på utveksling Høst 2022
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Å reise på utveksling til Seoul og Korea University er nok et av de beste valgene jeg noen gang har tatt. Var heldig og fikk utrolig gode venner, som bare gjorde alle opplevelsene desto bedre. Fikk sett og gjort utrolig mye på bare et halvt år, eneste jeg angrer på er at jeg ikke ble lenger!

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg valgte Korea University pga jeg hadde hørt at de hadde et veldig bra sosialt opplegg for utenlandske studenter, noe som viste seg å stemme bra!

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden var en del mindre enn jeg var vant til fra UiO, men nå skal det sies at jeg tok en del intro-fag. I de mere avanserte fagene er nok mengden høyere. Kvaliteten på undervisningen var nokså god.

      Undervisningsopplegg

      Alle fagene jeg tok ble undervist på engelsk. Det er viktig å være nøye når du velger fag, så du ikke ender opp med fag som blir undervist på Koreansk.

    • Valgte emner

      • Introduction to energy science and technology
      • Beginner's Korean 1
      • Introduction to hacking
      • Introduction to economics
      • Contemporary Korea
    • Praktisk

      Mottak

      Ble mottatt godt. Var litt dårlig kommunikasjon i begynnelsen, med mange mailer på kort tid. Derfor viktig å følge nøye med i begynnelsen, spesielt å velge fag var litt vanskelig.

      Bosituasjon

      Jeg leide gjennom airbnb, noe som er veldig lettvint med også dyrt. Finnes mye billigere alternativer som f.eks dorms i regi av universitetet eller privateide i nærheten av campus.

      Transport

      Jeg brukte t-banen, da jeg bodde ca 40 min fra universitetet. Kollektivtransporten i Seoul er ekstremt billig og bra, så her er det bare å kjøpe seg et t-money kort og reise i vei.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Billigere

      Tips og kommentarer

      Ha god reiseforsikring, jeg brukte ANSA. Myndighetene i Korea kommer til å be deg betale dem for forsikring også, men har du forsikringen til ANSA kan du søke om fritak fra den Koreanske forsikringen så du slipper å betale dobbelt. Skaff deg Koreansk bankkort, VISA/Mastercard blir ikke godtatt over alt. Korea University ordner heldigvis dette for alle utvekslings-studenter. Bruk Wise for å overføre penger til den Koreanske kontoen billigst mulig. Ikke kjøp mobilabonnement på flyplassen for mer enn et par uker, det finnes mye billigere alternativer som du finner ut av etter hvert. Ellers er det ganske billig å leve i Korea, det vanskeligste er kanskje at man legger til seg vaner her som blir dyre om man fortsetter med dem hjemme. Jeg lagde f.eks ikke middag selv en éneste gang, men spiste heller ute siden det er så billig.

    • Nyttig å vite

      Start med visum-søknad så raskt du kan, da dette kan ta litt tid. Bestill fly tidlig. Klimaet er glovarmt om sommeren og iskaldt om vinteren, så vær forberedt. Jo mere Koreansk du lærer før du drar, jo bedre. Sett deg inn i hva slags apper du trenger (Google maps funker f.eks. veldig dårlig).

  • Aurora

    Alt i alt så er det kanskje ikke det billigste stedet å reise til, men alle de forskjellige opplevelsene du vil få via mat, musikk, mote, byliv, osv... dette er opplevelsene som vil være verdt reisen!
    Studieprogram ved UiO Bachelor i informatikk; design, bruk og interaksjon
    Semestre på utveksling Høsten 2022
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    For min del er landet kjempe flott. Det er mye å oppleve og se i Sør-Korea. Skolen har et veldig fint campus i Seoul. Campuset ligger litt utenfor sentrum, men har t-baner og busser som går regelmessig, så enkelt å komme seg ned til sentrum. De har et buddy-program, men anbefaler mest å gå ut av komfort-sonen og bare snakke med fremmede! Fleste utvekslingselever er der for å få nye venner.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Universitet har en egen avtale med Matnat, og dermed fikk jeg den avtalen. Det er en av Sør-Koreas top universiteter, og har et greit antall fag som undervises på Engelsk, eller er åpne for utvekslingselever som ønsker å studere på Koreansk.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden var grei. Er så klart lekser i språkfag, og det forventes at du leser på egenhånd, slik at du forbedrer ferdighetene dine. Forelesninger ligner veldig på det som er normal på UiO. Foreleserne jeg hadde var ganske greie, men det kommer an på hvem du får dessverre.

      Undervisningsopplegg

      I mange fag er det obligatorisk oppmøte, så vær obs på det. I språkfagene pleier lærerne ofte å gå over til å snakke Koreansk veldig kjapt. Dersom man er i en totalt nybegynner klasse bruker de kanskje litt engelsk her og der, men som oftest vil de helst bruke kun Koreansk i timene (for å få maksimum utnytte). I et av språkfagene mine hadde vi obligatorisk innleveringer 4 ganger i løpet av semesteret pluss en presentasjon. I et annet språkfag hadde vi i lekse hver uke å skrive et avsnitt som svarte på et spørsmål i hadde fått i timen. I mine andre fag hadde vi kun en eller to innleveringer pluss kanskje et gruppeprosjekt. Det er så og si veldig forskjellig basert på lærer/foreleser og hvilket fag man har. Jeg ville anbefalt å gå inn på nettsiden til Korea University der de har oversikt over fag (https://sugang.korea.ac.kr) og klikker på faget man er interessert i. Som oftest for man da en oversikt over hva slags type innleveringer karakterer baseres på, eller så må man lese igjennom syllabus og hva som forventes av deg.

    • Valgte emner

      • DISS241 - CONTEMPORARY KOREA
      • IFLS245 - KOREAN WRITING FOR BEGINNERS II
      • SPGE176 - INTRODUCTION TO KOREAN HISTORY AND CULTURE
      • IFLS241 - KOREAN SPEAKING FOR BEGINNERS II
    • Praktisk

      Mottak

      Man kan velge å komme tidlig og så finne universitet selv. Eller så kan man også ankomme Korea til en spesifikk dato som universitet sender ut varsel på. Dersom du ankommer til denne spesifikke datoen vil du bli hentet på flyplassen av noen koreanske faddere og så kjørt til universitetet. Dette er veldig fint å benytte seg av dersom du skal bo på dorms, for eksempel. Alle utvekslings elever får en buddy. Man får først en fadder gruppe med kanskje litt over 100 stk. Deretter får man en mindre grupper på under 10 stk cirka som en fadder har ansvar for. Dessverre er det slik at noen fadder grupper er mye bedre enn andre. Dermed kan være smart å snakke på andre utvekslingsstudenter fra andre grupper og dele opplevelser, eventuelt spørre om du kan henge deg på med dem dersom det er slik at du ikke er fornøyd med din faddergruppe.

      Bosituasjon

      Anbefaler å være tidlig ute på å finne ut hvor du vil bo hen. Jeg var sent ute, med å bestemme meg så hadde ikke noe back-up plan dersom jeg ikke fikk plass i et dorm. Jeg så ikke plass på et dorm og alle stedene jeg hadde sett tidligere på året hadde alt blitt booket. Så endte først opp på airbnb, deretter bodde jeg på noe som heter Goshiwon (som er leide rom i kollektiv basically) og så endte deretter igjen på airbnb. Airbnb kan være greit dersom man booket tidlig nok. Billigste prisene er på kollektiv, der du leier et rom. Hvis du skal bo i et år, kan det være smart å finne en leilighet som du kan leie (kan være greit å kanskje snakke med andre som skal ned for å studere og se om dere eventuelt kunne funnet noe sammen). For et halvt år, er det nesten umulig å finne en leilighet der du bor alene. For Goshiwons så varierer kvaliteten veldig fra sted til sted. Les hvertfall omtaler av stedet og be om bilder, størrelse, hva som er inkludert i leien, husregler, osv. Noen goshiwons kan være veldig greie, mens andre ikke så bra.

      Transport

      Jeg brukte for det meste T-banen, siden det er som oftest det kjappeste og mest behagelige transportmidlet. Buss er også veldig lett tilgjengelig og det er flere buss-stopp rundt utsiden av campus. Dersom du benytter deg av et kollektiv transportmiddel bør du være obs på rush-hour (rundt 8-10, 16-20 (ish)), og bare beregne ekstra godt med tid. Eventuelt dra tidligere eller sendere, dersom du ikke stedet som et stappet med masse folk. Anbefaler å skaffe et transport kort, som heter t-money card. Du fyller penger (kontanter) inn på kortet ved automater ved t-bane stasjoner (eventuelt, er det mulig i noen convenience stores å fylle penger på t-money cardet der, men dette er ikke garantert). Bor du greit nærme campus, anbefaler jeg å gå. Man kan sykle, men det kan være litt skummelt å sykle, så ville kanskje ikke anbefalt det.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      10 000 – 15 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt billigere

      Tips og kommentarer

      Anbefaler å finne ut av bosituasjon så tidlig som mulig, eventuelt reserver noe før du vet helt sikkert hva som skjer. Det er stor sjanse for å få dorms, men sånn i tilfelle man ikke får det, så ville det vært fint å kunne hatt et back-up plan før alt blir tatt og reservert. Hvis du vil spare penger på mat, ville jeg anbefalt å spise i nærheten av campus eller på kantina. Kaféer og restauranter som ligger veldig nærme campuset er som oftest litt billigere. Man blir automatisk lagt til i det nasjonale helseforsikring registeret når man får et registrerings kort (Alien Registration Card). Dersom du har allerede en forsikring fra Norge, vil det være lurt å dra for å kansellere den nasjonale helseforsikringen, for å spare penger. (søk på: Korea National Health Insurance Exemption)

    • Nyttig å vite

      1. Tenk over hva du ønsker å oppleve, vil det være verdt å bo nærme campus eller et sted som er nærmere sentrum? 2. Last ned oversettelses-app. 3. Lær hverdagslige fraser og det koreanske alfabetet (anbefales for en enklere hverdag). 4. Prøv å lære litt om Sør-Korea (lover og sosiale normer) før du drar. 5. Lag en liste over ting du ønsker å gjøre der nede (mat, opplevelser, kaféer osv.). 6. Planlegg hvilke fag du vil ta, sett også opp en plan B dersom du ikke får alle fagene du ønsket deg. 7. Ta kontakt med medstudenter, andre fra universitet som kanskje også skal til Sør-Korea. Legg ut et innlegg på Facebook i gruppen for utveksling ved UiO.

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport

Kontakt

E-post: studieinfo@mn.uio.no