Utvekslingsavtale mellom University of the Faroe Islands og Universitetet i Oslo

Færøyenes Universitet ble etablert i 1965 i hovedstaden Tórshavn. Med sine 150 studenter er dette et av den vestlige verdens minste universiteter. Tórshavn er den største byen på øyene og ligger på østsiden av øya Streymoy. Byen vokste frem rundt Tinganes, hvor vikingene etablerte det første parlamentet omkring år 900.

Hvem kan søke?

Studenter fra programmer som har en egen faglig Nordplus-avtale med dette universitetet kan ikke søke på denne avtalen gjennom Nordlys.

Karakterkrav: C i snitt

Du må ha avlagt minst 60 studiepoeng når du søker.

Språk

Færøysk, og noe engelsk på forespørsel.

Hvilke emner kan jeg ta?

Studenter velger emner fra de tre fakultetene: Faculty of Faroese Language and Literature, Faculty of Science and Technology og Faculty of History and Social Sciences.

For ytterligere informasjon om hva som kreves for å få uttelling for normert tid, ta kontakt med fakultetet ditt.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester: september til januar
Vårsemester: januar til juni

Hva koster det?

Antall plasser per semester: etter avtale.

Det kreves ikke skolepenger. Studenter som får plass på denne utvekslingsavtalen kan få stipend fra Nordplus/Nordlys.

Bolig

Kontakt lærestedet for informasjon om bolig.

Annet

Se nettside om Student life

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Færøyene

By

Tórshavn

Nettside

http://www.setur.fo/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordlys

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Universitetet i Oslo

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Karianne

    Spennende fag, folk og natur. Skikkelig gøy, anbefales!
    Studieprogram ved UiO Bachelor: Statsvitenskap
    Semestre på utveksling Høst 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Færøyene var et veldig spennende land å oppleve, og klassen jeg gikk i var veldig hyggelig. Mange av de sosiale aktivitetene skjedde utenfor 'universitetetmiljøet', så det tok litt tid å komme ordentlig inn i det sosiale.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Det virket spennende å utforske denne delen av Norden og samtidig bli bedre kjent med et nytt språk.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden og det faglige nivået var omtrent som på UiO. Foreleserne var veldig hyggelige og behjelpelige med blant annet oversettelse.

      Undervisningsopplegg

      Undervisningen var stort sett på færøysk, men foreleserne oversatte til skandinavisk ved behov. Forelesningene varte stort sett rundt 3 timer, med mye diskusjon i klassen underveis. Nesten alle eksamenene var større skriftlige oppgaver.

    • Valgte emner

      • 6123.23 - Kyn og migratión
      • 2662.18 - Samfelagsplanlegging
      • 2665.15 - Skipanarlóg í verki
      • 6122.23 - Innleiðsla í geografiskar informatiónsskipanir (GIS)
    • Praktisk

      Mottak

      Jeg fikk lite info i forkant av studiestart, men administrasjonen var ganske hjelpsomme da jeg ankom. Det var blant annet båttur og andre arrangement som en del av studiestartuka.

      Bosituasjon

      Jeg fant hybel gjennom bekjente, universitetet hjalp ikke med bolig. Det finnes bare noen få studentboliger, og det er visstnok ganske vanskelig å skaffe bolig. Anbefaler å starte tidlig med å finne bolig!

      Transport

      Bybussene i Tórshavn er gratis og går relativt ofte. For å komme rundt i resten av landet kan det være fordel med bil (utleiebil), men det går regionbusser også.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      1 000 – 2500 kr

      Boutgifter

      2 500 – 5 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt dyrere

      Tips og kommentarer

      Atlantic airways som flyr mest til Færøyene har ungdoms/studentbilletter (Sveiggj);)

    • Nyttig å vite

      Universitetet har rundt 1000 studenter, så litt mer enn det som står på avtalesiden:)

  • Astrid

    For deg som er nysgjerrig på spektakulær natur og en språklig utfordring!
    Studieprogram ved UiO Lektorprogrammet kultur- og samfunnsfag
    Semestre på utveksling Høst 2021
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Et interessant sted med nydelig natur og hyggelige omgivelser. Undervisning på færøysk og lite organisert studentmiljø ble tidvis en utfordring, men alt i alt en fin opplevelse med en god venninne.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Lysten til å gjøre noe helt nytt var motivasjonen for å søke meg inn på dette universitetet. Spennende med nye impulser og en ukjent kultur. Jeg hadde ikke hørt om universitetet før.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden var mindre enn på UiO. To forelesninger og et seminar i uka. Foreleserne var både flinke og strukturerte, men undervisningen på færøysk påvirket læringsutbyttet mitt. Foreleserne la til rette så godt de kunne og ga oss oppgavetekster og eksamen på "blandinavisk". En blanding av norsk og dansk. Veldig nyttig!

      Undervisningsopplegg

      All undervisning var på færøysk, men mye av pensumet var på engelsk og dansk. Det var ikke obligatorisk oppmøte, men vi hadde kvalifiseringsoppgaver som måtte gjennomføres for å gå opp til eksamen.

    • Valgte emner

      • 2362.17 Sociology and Anthropology
      • 2139.16 Social Theory
      • 2808.18 Introduction to Political Science
    • Praktisk

      Mottak

      Lite hjelp å få ved semesterstart. Vi hadde ikke fadder og fikk generelt informasjon. Da vi først fikk hjelp og veiledning, var hjelpen god. Det var også tydelig at universitet ikke hadde hatt utvekslingsstudenter før, så dette vil nok bedre seg.

      Bosituasjon

      Å finne bolig var ganske krevende, men vi var heldige og fikk hjelp av en bekjent som bor på Færøyene. Hun visste om en dansk familie som skulle leie ut huset sitt. Det finnes også en Facebook-side der boligannonser blir lagt ut.

      Transport

      Vi bodde fem minutter gange fra universitetet i Torshavn. Da vi dro på utflukter i helgene benyttet vi oss av buss (med studentrabatt), ferje, leid bil og/eller helikopter (kun 200 kr).

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      1 000 – 2500 kr

      Boutgifter

      2 500 – 5 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt dyrere

    • Nyttig å vite

      - Du får en roligere hverdag og anledning til å fokusere på deg selv og dine interesser. - Du får oppleve fantastisk natur og en interessant kultur. - Skolen kan oppleves delvis utfordrende med tanke på språket, men de tilrettelegger så godt de kan dersom du spør om det. Du må selv være en aktiv part. - Anbefaler å dra med en medstudent/venn.

  • Ida

    - Fantastisk natur, spennende kultur og språklige utfordringer!
    Studieprogram ved UiO Lektorprogrammet: kultur og samfunnsfag
    Semestre på utveksling Høst 2021
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Jeg hadde en veldig bra opplevelse med Færøyene. En stor grunn til dette var at jeg reiste og bodde med en god venninne. Det er et veldig lite campus og lite sosiale arrangementer, så det trekker ned på helhetsopplevelsen.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg valgte universitetet fordi jeg ønsket et halvår hvor jeg kunne oppleve å bo på et lite sted og oppleve et nytt språk, men samtidig holde meg innenfor Norden. Det var fristende å reise til et annerledes sted, som få reiste til. Det var en ren tilfeldighet at jeg kom over Færøyene på UiOs nettsider. Universitetet var ikke anbefalt av mitt studieprogram, men det tilbød aktuelle fag som jeg skulle ta.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Jeg vil si arbeidsmengden var litt mindre enn på UiO. Det var gode forelesninger og forelesere, men fordi undervisningsspråket var færøysk var det nokså utfordrende å få godt læringsutbytte. Pensum var på engelsk og dansk. På denne måten kunne vi følge undervisningen.

      Undervisningsopplegg

      Undervisningen var på færøysk, men alle innleveringer og eksamensoppgaver ble gitt til oss på norsk. På denne måten la foreleserne godt til rette for at vi fikk deltatt og gjennomført undervisningen, noe som var svært nyttig. Vi kunne også besvare alle innleveringer og eksamensoppgaver på norsk. Det var ikke obligatorisk oppmøte og gruppearbeid. Det var noen mindre innleveringer i løpet av semesteret.

    • Valgte emner

      • 2808.18 Introduction to Political Science
      • 2139.16 Social Theory
      • 2362.17 Sociology and Anthropology
    • Praktisk

      Mottak

      Vi ble dårlig tatt i mot ved studiestart. Vi måtte selv oppsøke universitetet for å gi beskjed om at vi hadde kommet. Vi fikk også lite informasjon om fadderuker og semesterstart, og måtte finne ut av alt dette selv. Dette var nokså utfordrende, da all informasjon ble gitt på færøysk. Likevel skal det sies at da vi først fikk tak i hjelp og veiledning, var hjelpen god. Et viktig poeng er at de ikke hadde hatt utvekslingsstudenter tidligere og de var en ny opplevelse for vertsuniversitetet også. Det er derfor mulig det vil oppleves annerledes fremover.

      Bosituasjon

      Vi fikk god hjelp til å finne bolig gjennom en bekjent fra Færøyene. Hun informerte oss om en Facebook-side hvor boligannonser ble lagt ut. Det var også gjennom hennes bekjente vil til slutt fikk tak i et lite hus som vi kunne leie. Vi bodde alene, og delte ikke rom med andre. Universitetet ga oss ingen informasjon om studentboliger eller andre muligheter.

      Transport

      Vi bodde såpass nærme skolen at vi gikk hver dag. Torshavn er en såpass liten by at man kan gå overalt. Skal du ut av byen, rundt på øyene eller til flyplassen er det mulig å ta buss. Da vi dro på utflukter i helgene tok vil buss, båt, leide bil eller fløy helikopter.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      1 000 – 2500 kr

      Boutgifter

      2 500 – 5 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt dyrere

    • Nyttig å vite

      - Du får en roligere hverdag og anledning til å fokusere på deg og dine interesser. - Du får oppleve fantastisk og spektakulær natur, og en interessant kultur. - Skolen kan oppleves utfordrende med tanke på språket, men de tilrettelegger om du etterspør det. Du må selv være en aktiv part. - Anbefaler å reise med en god venn / medstudent.

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport