Utvekslingsavtale mellom University of Kent og Institutt for statsvitenskap

University of Kent ble grunnlagt i 1965 og er et offentlig forskningsuniversitet basert i Kent, Storbritannia. Campus ligger i sjarmerende Canterbury, en by som har vært bebodd siden forhistorisk tid.

 

Hvem kan søke?

Studenter på alle instituttets program har fortrinn til plassene. Det er plass til fire studenter i hvert kalenderår.

Språk

Engelsk tilsvarende B2 nivå.
Masterstudenter må legge ved resultater fra TOEFL 550 eller IELTS 6.0.

Hvilke emner kan jeg ta?

Det er kun mulig å studere statsvitenskapelige emner (emner som starter med PO) ved Kent for våre utvekslingsstudenter. Man kan velge emner fra nivå 4, 5 eller 6. For å få uttelling for et fullt semester dvs. 30SP, må studentene ta 4 emner av 7,5 credits. Campus er i vakre og sjarmerende Canterbury, en drøy times togtur fra London. 

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester: Ca. 25. september til ca. 17. desember

Vårsemester: Ca 15. januar til ca. 10. april

Sommersemester (kun eksamener): Ca. 5. mai til 15. juni.

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift og semesterregistrere deg ved UiO for det semesteret du er i utlandet, men slipper å betale skolepenger ved vertsuniversitetet. 

 

Bolig

University of Kent granterer bolig til Erasmus-studenter som søker innen fristen.

Se nettside om bolig på campus

Visum

Om du skal studere i mindre enn 6 måneder trenger du ikke å søke om visum.  Husk at du selv må holde deg oppdatert om gjeldende visumregler.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Storbritannia

By

Canterbury

Nettside

http://www.kent.ac.uk/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for statsvitenskap

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Silje

    De hjelpsomme ansatte og det inkluderende studentmiljøet på Kent gjør hele forskjellen!
    Studieprogram ved UiO Bachelor: Internasjonale Studier
    Semestre på utveksling Høst 2022
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Utveksling i Canterbury ble akkurat som jeg ønsket meg, med et hyggelig og åpent sosialt miljø, spennende faglige emner og en koselig by. I tillegg er transporttilbudet fra Kent veldig godt og jeg fikk opplevd flere steder i England under oppholdet, samt hatt venner og familie på besøk.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg valgte University of Kent fordi jeg har statsvitenskapelig fordypning på studiet mitt, og fordi Canterbury virket som en by jeg ville trives i etter å ha gjort litt research. I tillegg har jeg vært på utveksling i USA tidligere og vet at undervisning på engelsk er noe jeg liker godt. Det skadet heller ikke at man ikke trengte visum for å reise ett halvår.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Alle fagene jeg tok bestod av en forelesning og ett seminar i uka. Foreleserne var på høyt nivå og jeg opplevde alle som engasjerende og flinke. Jeg opplevde medstudentene som noe mindre dedikerte enn UiO-studentene jeg er vandt til, men det oppstod likevel gode samtaler i seminarene. Som vurdering for emnene var det ett fag med to kortere tekster og ett essay, og to lengre essay i de tre andre. Fagene med to essayer brukte dette som et alternativ for eksamen til sommeren slik at utvekslingsstudenter slipper dette. De siste essayene skulle ikke leveres før etter jul.

      Undervisningsopplegg

      All undervisning foregikk på engelsk og var obligatorisk med en kode man må taste inn på fagsiden for å dokumentere tilstedeværelse selv. Dersom man var syk eller bortreist var dette helt overkommelig så lenge man ga beskjed til foreleser på mail og eventuelt tok igjen forelesning og arbeid på egenhånd. Jeg hadde en gruppepresentasjon, men eller var undervisningen stort sett lagt opp individuelt foruten diskusjoner i seminarene.

    • Valgte emner

      • POLI6290 - Terrorism and Political Violence
      • POLI6580 - The Rise of China
      • POLI6910 - Governance and War in Cyberspace
      • POLI6380 - Political Behaviour in Britain
    • Praktisk

      Mottak

      Jeg hadde booket plass på en buss fra universitetet og ble mottatt av en rekke faddere og andre utvekslingsstudenter på flyplassen etter jeg landet. Vi dro sammen til universitetet og kunne bli fulgt til våre "colleges" av en fadder om vi ønsket dette. Jeg hadde fått kontakt med en av de andre jeg skulle bo med gjennom WhatsApp allerede så hun møtte meg og fulgte meg istedenfor. Generelt er de ansatte ved Kent veldig hjelpsomme.

      Bosituasjon

      Jeg fant sted å bo gjennom universitetets egen nettside og leiet et privat rom på Darwin College. Rommet delte bad og dusj med 4 andre som også var utvekslingsstudenter, og kjøkken med oss 5 samt 5 andre i leiligheten under som var vanlige britiske studenter. Forholdene var ganske enkle, men jeg anbefaler virkelig å bo på campus da jeg aldri måtte gå lenger enn 10 minutter til undervisning, og det var både billig og sosialt.

      Transport

      Ettersom jeg bodde på campus brukte jeg ikke transportmidler i forhold til undervisning, men ved å vise Kent studentkort på Stagecoach bussene i Kent får man rabatt på alle billetter. Bussene går fra campus til Canterbury by hvor man kan bytte til tog eller andre regionale busser. Man kan også gå til sentrum da det ikke er mer enn 30 minutter å gå. I tillegg går det National Express busser fra campus til London. Om du skal reise med tog anbefaler jeg å laste ned appen trainline, her kan du forhåndsbestille de billigste billettene og bare hente de på stasjonen når du skal reise.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR

      Annet: UiO Stipend (erstatning for Erasmus+ stipend etter Brexit)

      Studiekostnader utenom skolepenger

      1 000 – 2500 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Billigere

      Tips og kommentarer

      I utgangspunktet opplevde jeg det å bo i England som en god del billigere enn å bo i Oslo ettersom jeg hadde lavere månedlig leie og ingen strøm- eller internettavgifter siden jeg bodde på campus. Jeg måtte heller ikke kjøpe noen bøker til fagene da det var god tilgang på biblioteket og de fleste av pensumlistene var basert på artikler fra nett. I tillegg kostet mat mindre enn i Norge og jeg var ikke avhengig av månedskort til offentlig transport. Jeg måtte skaffe meg en dyrere forsikring som student i utlandet, men utenom denne og studieavgift til UiO var det generelt ikke mange studiekostnader - det blir litt opp til en selv hva man vil prioritere og være med på. Ett tips jeg har er å ta med kredittkort i tillegg til visakort, da det ikke er alle steder hvor mitt vanlige bankkort gikk gjennom. Generelt har nesten alle forretninger i Canterbury kontaktløs betaling så jeg brukte aldri opp de 50 pundene jeg tok ut på Gardermoen ved avreise.

    • Nyttig å vite

      Generelt tror jeg aldri man angrer på å dra på utveksling ettersom det alltid er noe å lære fra opplevelsen og man nesten garantert møter mange hyggelige folk. Mine topp tre tips for utveksling på Kent er å si ja til alle sosiale muligheter, å engasjere deg i seminarene dine og å dra på Café des Amis ved Westgate for verdens beste middag.

  • Robert Bjørn

    Være mest mulig sosial under utveksling, det får du mest igjen for!!!
    Studieprogram ved UiO Bachelor: Statsvitenskap
    Semestre på utveksling Høst 2021
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Jeg fant utvekslingoppholdet bra - både med tanke på faglig og sosialt utbytte, men dessverre var deler av undervisningen digitalt (forelesningene) som gjorde at jeg følte det kunne vært enda bedre uten restriksjoner. Bortsett fra det syns jeg til tider det var litt vanskelig å bli kjent med andre studenter, men var også mange fine opplevelser og godt læringsutbytte faglige og språklige for meg.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg valgte dette Universitet fordi jeg ønsket enten å reise til UK eller Russland, og landet på at det var lettest og best å søke til UK høyeste opp denne gang. I tillegg var hovedønsket mitt Kings College i London, og når det var et så trangt nåløye å komme innpå var Kent et åpenbart attraktivt supplement å ha på søkerlista mi.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Jeg likte det arbeidsmengden og det faglige nivået på emnene jeg tok der. Det vil si det føltes mye å skrive så mange og lange essays til tider, men fikk godt utbytte av det, og var et høyt faglige nivå (på linje med det man får på UiO) følte jeg. Det var absolutt svært bra.

      Undervisningsopplegg

      Undervisningsspråket var engelsk, og undervisningen var lagt opp med en forelesning (digitalt) og et seminar (fysisk) i uka. Jeg hadde totalt 8 innleveringer, to essay i hvert fag. I tillegg hadde jeg noen quizer og andre mindre innleveringer i enkelte fag jeg tok. Seminarene var det obligatorisk oppmøte på, men var mulighet for drop-in-møter med foreleser hvis man hadde vært syke eller ikke kunne delta på et seminar i løpet av semesteret.

    • Valgte emner

      • POLI5790 - Post-Communist Russia
      • POLI6110 - The Politics of EU
      • POLI5630 - Foreign policy analysis and management
      • POLI6580 - The Rise of China
    • Praktisk

      Mottak

      Vi hadde en felles Welcome Week for både nye og gamle studenter som var veldig bra. Her ble jeg godt kjent med de jeg både sammen med på campus, og ble bedre kjent med Canterbury og studentene på universitet der. Det var ingen faddere, men åpen arrangementer og matserveringer for alle studenter.

      Bosituasjon

      Jeg fant et sted å bo gjennom nettsidene til universitet, og det føltes veldig trygt å bo på campus. Det var den enkleste og beste løsningen for min del. Jeg hadde eget rom, men delte bad og kjøkken med henholdvis 5 og 8 andre.

      Transport

      Prisene på transportmidlene som student i England var stort sett billig, og jeg brukte mye tog til og fra London som gjorde at lønnet seg å kjøpe ettårs railcard for å få 16-25 års-rabatt.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      1 000 – 2500 kr

      Boutgifter

      7 500 – 10 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt billigere

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport