Utvekslingsavtale mellom Corvinus University of Budapest og Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Dette er en avtale med Institute of Sociology and Social Policy.

Corvinus Universitet i Budapest er et av de beste universitetene i Ungarn. Corvinus er spesielt anerkjent for kvaliteten på forskningen, og hvordan forskningen spiller inn i og brukes i undervisningen.

Hvem kan søke?

Bachelor- og masterstudenter i sosiologi har fortrinnsrett, men bachelorstudenter fra andre program ved SV og HF kan også søke dersom de tar frie emner.

Bachelorstudenter må ha 120 studiepoeng før avreise.

Karakterkrav: C i gjennomsnittskarakter.

PhD-stipendiater i sosiologi kan også søke.

Det er to plasser hvert semester.

Språk

Corvinus tilbyr emner og undervisning i følgende språk: ungarsk, engelsk, fransk og tysk.

Som Erasmus-student må du ta en språktest. Se informasjon om språktest

Hvilke emner kan jeg ta?

Se kursoversikt for oversikt over emner utvekslingsstudenter kan ta. Du kan velge fritt fra kurskatalogen, men merk at det kan være forkunnskapskrav.

30 ECTS = 30 studiepoeng

Hvor lenge varer semesteret?

Høst: tidlig september - slutten av januar.
Vår: slutten av januar - midt i juni.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale skolepenger ved avtaleuniversitetet. 

Som ERASMUS-student får du ERASMUS-stipend.

Bolig

Det vanligste for utvekslingsstudenter er å leie, enten alene eller sammen med noen. Universitetet er behjelpelige med å finne bolig, men da som hjelp til selvhjelp.  

Hvis du får utvekslingsplass til Corvinus, vil du motta mer detaljert informasjon om bolig.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Ungarn

By

Budapest

Nettside

http://www.uni-corvinus.hu/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor, Master og PhD

Avtaleeier

Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Christer

    Jeg ble kjent med mange flotte mennesker på utveksling, og jeg fikk reist masse rundt i Øst-Europa.
    Studieprogram ved UiO Master: Organisasjon, ledelse og arbeid
    Semestre på utveksling Høst 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Budapest er en ordentlig Erasmus-by. Det var veldig enkelt å bli kjent med folk, og det sosiale miljøet var kjempebra. I tillegg var det meste relativt billig sammenlignet med Norge.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg har alltid hatt lyst til å reise tilbake til Budapest. Avtalen fant jeg på UiO sine sider, i tillegg ble jeg kjent med studenter som hadde vært der tidligere og som virkelig anbefalte utveksling til Budapest.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden var passende vil jeg si. Foreleserne var dyktige og forelesningene minner mer om seminarene vi har på UiO, med små klasserom og 10-30 studenter. Det er forventet at man deltar noe muntlig i timene.

      Undervisningsopplegg

      Alle fag hadde obligatorisk oppmøte. Man kunne maksimalt være borte fra 3 timer i hvert fag. Det er litt gruppearbeid. I snitt hadde vi vel innlevering i hvert fag annenhver uke, men det varierte.

    • Valgte emner

      • GKOI027NAMB - Comparative and Institutional Economics
      • 293NOPRV517M - Decision Making Skills
      • 2CM99NAV01M - Technology Innovation and Knowledge Management
      • KOZNXV4GP05 - Capital, Labor and Power in the Age of Automation
      • MARK059NABB - Entrepreneurs, Intrapreneurs, and Innovation
    • Praktisk

      Mottak

      Det er veldig lett å få hjelp på Corvinus, enten på e-post eller på kontoret. Man kunne søke seg til en fadder dersom man ønsker. Erasmus Student Network (ESN) på Corvis arrangerte også sosiale aktiviteter gjennom hele semesteret.

      Bosituasjon

      Jeg fant rom i delt kollektiv med syv andre gjennom det private markedet. Man må belage seg på å lete litt rundt i grupper på Facebook.

      Transport

      Studentpris på månedskort til metro, trikk og buss kostet 3450HUF (ca. 100 kr). Anbefaler også å abonnere på bysykler til 1000HUF (ca. 30 kr).

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Billigere

      Tips og kommentarer

      Studiestedet krevde ingen spesielle forsikringer for oss fra Norge. Men jeg anbefaler såkalt "studentforsikring i utlandet" som kan kan få hos ulike forsikringsselskaper eller gjennom ANSA.

    • Nyttig å vite

      Corvinus legger opp til at utvekslingsstudentene er ferdig før juleferien, så ha det i bakhodet når du skal signere leiekontrakt på bolig. Men i enkelte fag kan man kan også velge å ta eksamener etter nyttår dersom man ønsker det, eller dersom man mot formodning ikke består emnet før jul.

  • Åsmund

    Jeg har virkelig observert hvordan et samfunn preges av autokrati og politisk populisme.
    Studieprogram ved UiO Bachelor: samfunnsgeografi
    Semestre på utveksling Høst 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Jeg tror Budapest er en av de beste byene man kan dra på utveksling til. Det er svært godt internasjonalt miljø, spesielt med andre utvekslingselever. Det er veldig mange arrangementer for utvekslingselever, og det er et billig land å bo i. Det som trekker ned er universitetet jeg gikk på. Kvaliteten på undervisningen var ikke veldig god, og det faglige utbyttet dårlig.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg ville til en by i Sentral-Europa, ettersom man kan reise til mange kule steder med en liten togtur. I tillegg er Budapest relativt billig å bo i. Jeg tenkte ikke noe særlig på hvilket universitet jeg skulle gå på, og da gikk det helt fint at undervisningen og opplegget på universitetet ikke var det beste. Hvis du ønsker å bli utfordret akademisk, ville jeg kanskje styrt unna dette universitetet.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden var vesentlig mye lavere enn på UiO. Det er mye mindre selvstendig arbeid i forhold til UiO, der det meste av tiden brukes på undervisning. Undervisningen er lagt opp mer som den er på VGS, hvor det ofte er interaktive forelesninger i mindre klasserom. I tillegg er det i det fleste fag lagt opp til at det er flere vurderingsformer i løpet av et semester, i stedet for at det er én stor vurdering på slutten. Det faglige nivået var ganske mye lavere enn på UiO. Det forventes mindre av studentene, og karakterene gjenspeiler dette. Korrupsjonen som gjennomsyrer mange av de ungarske samfunnsintitusjonene kunne også tydelig observeres i universitetet. Undervisningen var veldig preget av dette, hvor foreleserne utviste lite kritiske holdninger til regimet i Ungarn.

      Undervisningsopplegg

      Det er veldig mange fag som tilbys på engelsk. Noen av disse er lagt opp til kun utvekslingselever. Disse fagene var enkle, men også noen av de mest interessante fagene jeg hadde. Det er ofte obligatorisk oppmøte på seminarene. I de fleste fag kreves det én gruppepresentasjon i løpet av semesteret, i tillegg til en innlevering og skriftlige prøver. Vurderingene er ikke veldig omfattende.

    • Valgte emner

      • 293NHISV352B - Film and History
      • 293NARTV305B - Budapest - Explorations of the Urban Space
      • 7NK40NCK91B - History of International Relations from 1945
      • 293NSOCV457B - Global Social Change and Global Inequalities
      • 7NK40NBKB8B - Security Studies
    • Praktisk

      Mottak

      Det var ingen fadderuke eller velkomstarrangementer arrangert av universitetet. Det var tidvis ganske vanskelig å få oversikt over det som måtte gjøres ved oppstart, men de som jobbet der var ganske behjelpelige. Det var mulig å få en fadder, men jeg benyttet meg ikke av dette programmet.

      Bosituasjon

      Jeg fant et rom i et kollektiv gjennom Facebook, hvor jeg bodde med 5 andre utvekslingselever. Jeg tror universitetet kan være behjelpelig med å finne sted å bo, men det enkleste er nok å finne seg noe på det private markedet. Det er mange facebookgrupper hvor utvekslingselever kan finne sted, men det er mange svindlere, så det gjelder å være forsiktig!

      Transport

      Budapest har et ekstremt bra system for offentlig transport. Det er 5 metrolinjer, i tillegg til busser og trikker som går hele døgnet. Et månedskort for studenter kostet omtrent 100 kr. Man kan også leie sykler veldig billig.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      2 500 – 5 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Mye billigere

    • Nyttig å vite

      Jeg var ganske skeptisk til å reise til et land som Ungarn, hvor den sittende regjeringen driver en autoritær , politikk. Samtidig har det vist seg å være veldig interessant å observere for en samfunnsviter, fordi man kan tydelig se hvordan regjeringen først og fremst har fått lov til å sitte så lenge med overveldende støtte, men også fordi man kan se avtrykket regjeringens politikk har på befolkningen og byen. Jeg har lært veldig mye dette semesteret, og Budapest er en veldig bra by å bo i. Her kan man finne sitt miljø, uansett hva man er interessert i.

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport