Utvekslingsavtale mellom University of New South Wales og Det medisinske fakultet

Ingen andre byer i Australia kan tilby alt Sidney har; Bondi Beach, Operahuset, et yrende kulturliv og et fantastisk godt universitet. Frister det?

NB! Pga nye svært korte frister hos UNSW vil det være bindende å takke ja til plass her. Vi vil ikke ha venteliste hit lenger.

NB! viktig å lese informasjon under alle punktene under, spesielt under "annet". Lurt å forberede seg på å skaffe det meste av dokumentasjon før søknad pga korte frister.

 

Hvem kan søke?

Studenter på medisinstudiet som vil utveksle i modul 6. Kun vårsemesteret er mulig.

Studenter må ha C-snitt for å søke.

Antall plasser

Seks plasser i vårsemesteret.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Det er krav om minimum 4 i engelsk fra Norsk VGS. Mer om språkkrav her. Vitnemålet kan ikke være eldre enn 10 år. Andre typer vitnemål (feks IB) følger hovedregel om at de må være avlagt maks 2 år før oppstart av studier.

Hvilke emner kan jeg ta?

Emner som svarer til semesteret/semestrene du skal ta.

Hvor lenge varer semesteret?

Vår 2024: semesteret starter 8.januar (undervisning) og varer til starten av mai, men man MÅ være i Australia i starten av uke 52. Les mer om det under "annet".

Vær oppmerksom på at semesterdatoene som gjelder for de øvrige fakultetene/fagene ved dette universitetet ofte avviker fra datoene oppgitt over, som altså gjelder medisin (dvs. faktisk semesterperiode for dere som utveksler dit).

Hva koster det?

Bilaterale utvekslingsstudenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet. Medisinstudenter betaler ikke semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Universitetet er behjelpelig med å skaffe bolig.

Visum

Det kreves visum til Australia og dette er en omstendelig og tidkrevende (og dyr) prosess.

Annet

Ved utveksling er det noen tilleggskrav

Viktig informasjon om utveksling for medisinstudenter ved UiO

VIKTIG!: Student Compliance | HETI (nsw.gov.au)

UNSW Oslo Exchange Orientation Guide 2024

Link til UNSWs nettsider om utveksling

Les mer om utveksling for medisinstudenter

Tidligere rapporter fra studenter ved UNSW

Slik søker du

Frist for å søke er 15.februar for høstsemesteret og hele studieåret, og 15.september for vårsemesteret. Info om søknadsprosedyre og søknadskriterier

Om universitetet

Land

Australia

By

Sydney, NSW

Nettside

http://www.unsw.edu.au


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det medisinske fakultet

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Synne

    Morgentur forbi Operahuset, formiddagen på sykehuset og ettermiddagen på Bondi Beach; en gjennomsnittlig dag under et fantastisk halvår Down Under!!
    Studieprogram ved UiO Profesjonsstudium i medisin
    Semestre på utveksling Vår 2024
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Australia er et fantastisk land med så mye å oppleve, og jeg koste meg utrolig mye i Sydney. Hyggelige mennesker, fint vær og kjempefine omgivelser. En opplevelse for livet jeg ikke ville vært foruten!

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg ønsket å utveksle til en skikkelig storby, og også videreutvikle engelskferdighetene mine.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Generelt vil jeg si at arbeidsmengden er litt mindre enn på UiO i Obs&Gyn, og ganske lik i pediatri. Lengre skoledager, men mindre lesing ved siden av. Det er kun 3-4 forelesningsdager per termin, men disse er til gjengjeld obligatoriske.

      Undervisningsopplegg

      Hver termin (8 uker) hadde en forelesningsdag på starten, på midten og mot slutten. Ellers er undervisningen primært praksisbasert. Generelt synes jeg akademisk utbytte var litt mindre enn i Norge, og du er i veldig stor grad ansvarlig for egen læring. Til gjengjeld føler jeg at jeg har fått utviklet personlige ferdigheter som er vel så viktig i legerollen. Ikke eksamen, men 2-3 vurderinger (MiniCEX) og 1 presentasjon per termin.

    • Valgte emner

      • Pediatri
      • Obstetrikk og gynekologi
    • Praktisk

      Mottak

      UNSW var veldig behjelpelige både før og ved semesterstart, og begge de to koordinatorene for O&G og pediatri var bevisste på at vi utvekslingsstudentene trengte litt ekstra hjelp og veiledning, men du må selv være litt frampå og spørre!

      Bosituasjon

      Privat marked. UNSW har noen rom men man må være veldig tidlig ute og det koster penger å sende inn søknad. Flatmates og grupper på Facebook er gode steder å lete. På Facebook er det ofte litt billigere rom, men det er også mer konkurranse. Det er dessverre også veldig dyre leiesatser. Boligmarkedet beveger seg også veldig fort, og at folk gjerne vil du flytter inn nesten på dagen. Derfor greit å sette av tid til å finne bolig etter du har kommet ned. Vi bodde på AirBnb i halvannen uke, og alle fant noe ila denne perioden.

      Transport

      Kollektivt, helt ok. Det er ganske dyrt, da man som utvekslingsstudent ikke har rett på studentpris. Man tapper av/på, og betalter maks 50 dollar i uka (dvs ca 1400kr i mnd). Anbefaler å bosette seg et sted men enten direkte bussforbindelse eller i nærheten av Lightrailen (trikk) som går mellom sentrum og stopper rett utenfor sykehuset.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      10 000 – 15 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Dyrere

      Tips og kommentarer

      Det er ikke til å legge skjul på at å reise hit på utveksling er veldig dyrt. Mat, drikke, klær osv er ganske likt priset som i Norge, men det er særlig bo-og transportutgifter som gjør at det blir så dyrt. Boligstandarden er også generelt dårligere enn i Norge, så man føler heller ikke at man egentlig får valuta for pengene. Man får litt ekstra av lånekassen, men dette dekker i utgangspunktet ikke flybilletten ned en gang. Vi reiste også en del rundt i Australia og nærliggende land under oppholdet, og Australia er generelt et dyrt land å være på ferie i. Når man først har reist så langt vil man jo gjerne oppleve mest mulig, og der er lurt å ha litt midler oppspart. Også lurt å opprette Australsk bankkonto for å slippe vekslingsraten banken tar, og evt svingninger i kronekursen. Vi brukte alle CommBank, det er gratis for studenter.

    • Nyttig å vite

      Søknadsprosessen er lang og opplevdes tidvis veldig kaotisk. De krever mye dokumentasjon på blant annet vaksinasjoner, politiattester både fra Norge og Australia og mange erklæringer for at du skal godkjennes av NSW Health. Stilte mye spm til UNSW direkte. De gir også korte frister, så jo raskere dere har samlet det dere trenger jo bedre. Visum koster også rundt 700 AUD og de krever (som regel) også en helsesjekk fra Osloakutten som koster 4500kr. Så også her er det litt utgifter:)

  • Nadia

    Et fantastisk halvår! Australia har en herlig kultur med lave skuldre, skikkelig hyggelige mennesker, fantastiske strender og utrolig god mat!
    Studieprogram ved UiO Medisin profesjon
    Semestre på utveksling Vår 2024
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Australia er et fantastisk land og jeg har kost meg masse i Sydney! Studiet er ikke like praktisk rettet som hjemme, noe som trekker totalen litt ned for min del, men ellers har det vært et helt supert opphold.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Ville på utveksling til Australia for å oppleve kulturen, naturen og forbedre engelsken.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Lite undervisning og mye praksis i forhold til hjemme. Ansvar for egen læring.

      Undervisningsopplegg

      Vi hadde noen vurderinger underveis i form av mini-CEX og presentasjoner for klassen.

    • Valgte emner

      • Gynekologi og Obstetrikk
      • Pediatri
    • Praktisk

      Mottak

      Medisin startet 6 uker før resten av universitetet, så det var ikke mye opplegg før det, men vi fikk god info på mail.

      Bosituasjon

      Privat gjennom facebook marketplace, facebooksider og flatmates.au. Var vanskelig å finne bolig, og man bør dra på visning før man sier ja til noe (mye scam). Bolig er veldig dyrt sammenlignet med Oslo, opp til dobbel pris, så vi var to som valgte å dele rom for å halvere utgiftene. Betalte da 8000 hver og bodde i kollektiv med to andre.

      Transport

      Bodde i gåavstand fra både universitetet, sykehusene og stranda, men tok mye buss i hverdagen. Kollektivtransporten er ganske dyr, men funker bra. De fleste lokale har bil, og da kommer man seg fortere rundt, men det er mye trafikk.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      7 500 – 10 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt dyrere

      Tips og kommentarer

      Spar så mye som mulig på forhånd, for det går mye penger. Når man først er i Australia vil man jo gjerne reise rundt, unne seg god mat og bli med på det som skjer!

    • Nyttig å vite

      Visumprosessen er lang, dyr og litt stressende med nesten overlappende frister, men det ordner seg!

  • Yarris

    Utrolig fin by med gode faglige muligheter. Ble kjent med mange nye mennesker, og har veldig lyst til å dra tilbake hit en gang i framtida.
    Studieprogram ved UiO Medisin
    Semestre på utveksling Vår 2024
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Sykt fint land, med gode muligheter for å bli kjent med mange andre. Det er også gode muligheter for å reise og oppleve andre byer/land. I tillegg er det et bra sosialt liv på campus med flere ulike foreninger.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Har en veldig fin beliggenhet sentralt i Sydney som gjør at det er enkelt å komme seg til og fra campus, i tillegg til at UiO har en avtale med UNSW.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Det var få forelesninger, og de fleste er forhåndsinnspilt. Legger kanskje litt opp til mer selvstendig arbeid.

      Undervisningsopplegg

      Få forelesninger, mest praksis på sykehuset fra omtrent 8-14. Ingen eksamen, mest obligatorisk oppmøte og noen få innleveringer i semesteret.

    • Valgte emner

      • MFAC 3506 - Children's Health (Paeds)
      • MFAC 3505 - Obstetrics & Gynaecology
    • Praktisk

      Mottak

      Du har noe tilsvarende en kontaktperson ved studieprogrammet. I tillegg får du en mentor på sykehuset som veileder deg gjennom semesteret.

      Bosituasjon

      På det private marked. Ligger på mellom 9-14000 i mnd avhengig av kvalitet på bostedet, så det er veldig dyrt. Delte rom med flere.

      Transport

      Buss og trikk. Finnes ikke månedskort i Sydney, så man må "tappe" på og av for hver reise, som gjør at det er vesentlig dyrere med transport i Sydney enn Oslo. Finnes ingen studentrabatt heller.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      10 000 – 15 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt dyrere

      Tips og kommentarer

      Koster en del med visum, og noen visum krever at du tar en helsesjekk, mens andre gjør ikke (litt uklart hvorfor). Ganske dyrt med boutgifter i Sydney, men utenom dette vil jeg si at det er litt billigere med mat og drikke enn i Oslo.

    • Nyttig å vite

      Er en del ting man må gjennomføre før oppholdet, så vær forberedet på frister og lignende.

  • Aladdin

    Ikke nødvendigvis billig, men er verdt det! Mye praksis, man får utvikle engelsken, masse nytt å se og en opplevelse ulikt mye annet.
    Studieprogram ved UiO Profesjonsstudium: Medisin
    Semestre på utveksling Vår 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Veldig fint opphold! Man blir kjent med mange nye mennesker gjennom foreninger og lignende. En generelt fin by, og fint studieløp. Og masse nytt å oppleve. Første måneden i vårsemesteret er litt tøff da resten har sommerferie til februar, så studiemiljøet er det veldig lite av da. Kommer seg veldig godt etter det. Var også dyrt med bolig, og du får ikke samme kvalitet som i Norge for samme pris. Kollektivtransport var også dyrt, og vi fikk ikke studentrabatt.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Spennende å oppleve medisinstudiet langt utenfor Europa. Ønsket å oppleve et litt annerledes studieløp

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Få forelesninger, mye praksis. Som regel 8/9 - 16. Veldig lærerikt på en annen måte

      Undervisningsopplegg

      Nesten bare praksis, få forelesninger. Underveisvurderinger i form av muntlige "clinical examinations" (mini-Cex), presentasjoner, oppmøtebøker og oppgaveinnleveringer.

    • Valgte emner

      • MFAC 3505 - Obstetrics & Gynaecology
      • MFAC 3506 - Children's Health (Paeds)
    • Praktisk

      Mottak

      Hadde noe som tilsvarte en kontaktperson ved studiet. Hadde også en fast kontaktperson eller legementor ved praksisstedet. Ellers ikke noe.

      Bosituasjon

      På det private markedet gjennom "flatmates" (tilsvarer hybel.no). Delte rom med flere. Var veldig dyrt og lå på ca. 12 000/mnd.

      Transport

      Buss, tog og trikk. Tar noen gang litt tid å komme seg frem. Ingen studentrabatter for utvekslingsstudenter.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      10 000 – 15 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Dyrere

      Tips og kommentarer

      Tjen opp godt med penger i forkant.

    • Nyttig å vite

      Visumprosessen er dyr og tar tid!!

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport