University of Toronto

Tuva reiste til University of Toronto høsten 2019 som del av bachelorprogrammet i statsvitenskap.


Hvorfor valgte du dette universitetet?

Jeg hadde lyst til å reise langt bort, men samtidig kunne snakke og få undervisning kun på engelsk. Universitet i Toronto tilbydde også en rekke fag jeg var veldig interessert i, i tillegg til at jeg alltid har hatt lyst til å oppleve multikulturalismen som Toronto (og universitetet) er så kjent for.

Universitetet arrangerte tur til Niagara Falls for internasjonale studenter. Foto: Privat.

Hvilke fagfelt tok du emner innenfor?

Statsvitenskap, sosialantropologi, utviklingsstudier og filosofi

Hvilke emner tok du?

Fag:

  • The New International Agenda
  • Revolution, Democracy and Authoritarianism 
  • Introduction to Anthropology; Society, Culture and Language 
  • Introduction to International Development Studies
  • Biomedical Ethics


Undervisning:

Det varierte litt mellom hvert fag, men som regel var den samlede karakteren fordelt på to eksamener (en "midterm" og en "final" exam), to innleveringer (i form av både korte essays og mer omfattende research-papers) og oppmøte/aktivitet i seminarene. Eksamensformen er avhengig av faget - jeg hadde alt fra multiple choice, store generelle essay-spørsmål og en blanding av begge.

Hvordan opplevde du arbeidsmengden med studier dette semesteret?

Man må forberede seg på å jobbe effektivt og jevnt gjennom hele semesteret på grunn av et stort antall innleveringer og eksamener. Jeg ble nødt til å legge om studiestrategien litt, ettersom jeg bare er vant til tre eksamener per semester. B og C-nivå fagene krevde også en del lesing; pensum til 6-poeng statsvitenskapsfag i Toronto var ofte like omfattende som 10-poengs STV-fag ved UiO. Men til tross for mye studier opplevde jeg at undervisningsformen gjorde det lettere å repetere pensum før eksamener, så eksamensperioden var ikke like intens. Arbeidet er jevnere fordelt utover semesteret, og terskelen for å oppnå gode karakterer var litt lavere (spesielt på A-nivå) enn ved UiO, og eksamen litt lettere.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet?

Det er flere gode ting jeg fikk ut av dette oppholdet. Jeg fikk for det første utrolig mange gode venner fra hele verden. Det skyltes både at jeg ble godt kjent med de andre utvekslingsstudentene, men også at Toronto er så flerkulturelt, noe som reflekteres i mangfoldet av studenter som velger å ta graden sin der. Kanadiere har et mer åpent perspektiv på multikulturalisme enn det de fleste nordmenn har, og jeg har fått utrolig mye ut av å bo et sted der så mange kulturer leve side om side. For det andre var professorene både omgjengelige, kunnskapsrike, og hadde også en evne til å relatere aktuelle temaer (klima og økonomiske ulikheter spesielt) til forelesningene, noe som gjorde fagene veldig interessante. For det tredje er Toronto en fantastisk by, og selv etter fire måneder hadde jeg fortsatt mye igjen jeg ikke hadde fått sett. Man har både et variert kulturtilbud, storbyliv og vakker natur lett tilgjengelig, så det er noe for enhver smak.

Mottaksapparatet var bra, det var flere arrangementer/turer for internasjonale studenter når semesteret var i gang, og vi hadde til enhver tid en kontaktperson vi kunne maile/møte om det skulle være noe spesielt vi trengte hjelp med, enten det var fag, bolig eller fysisk/psykisk helse.

Hvordan hadde du det økonomisk under utvekslingsoppholdet? 

Jeg hadde jobbet og spart en del penger før utveksling, noe som viste seg å være ganske nødvendig. Med flybilletter, litt ekstra sightseeing/opplevelser og Oslo-priser (+) på campus-bolig er man nødt til å forberede seg på å bruke mer penger enn det man får fra Lånekassen. Mat og restaurantbesøk er heller ikke så veldig mye billigere enn i Oslo.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet?

Absolutt!

Andre tips?

Campusboligene (Scarborough campus) var i relativt dårlig stand i forhold til hvor mye jeg betalte for å bo der, men på en annen side var det veldig nyttig og hyggelig å bo så nærme undervisningen og vennene dine.

IKKE meld deg på fadderuken "FROSH", du vil få masse muligheter til å bli kjent med folk når semesteret starter ordentlig. Fadderuken kostet mye penger, var dårlig tilpasset utvekslingselever og besto for det meste av 17/18-åringer (de uteksamineres fra high school et år tidligere i Canada).

Det er stor forskjell på arbeidsmengden og hva som forventes mellom A-nivå fag og B/C-nivå fag.

Om du har lyst til å bo i sentrum av Toronto, velg St. George campus. De to andre campusene har lang reisevei inn til sentrum, spesielt Scarborough campus; jeg brukte godt over 1 time med offentlig transport hver vei.


 

Publisert 22. jan. 2020 14:22 - Sist endret 7. feb. 2020 16:35