Nytt i Nettskjema våren 2019

Nytt design

Det er utviklet et nytt og moderne design for svaring i Nettskjema. Dette lanseres gradvis denne våren og vi kommer til å kjøre nytt og gammelt design i parallell i en periode. Det viktigste forskjellene fra gammel til nytt design i tillegg til det visuelle er:

  • Universelt utformet for alle
  • Mye større fleksibilitet i forhold til hva vi nå kan utvikle av ny funksjonalitet
  • Helt eget design for mobiltelefoner
    • Store matriser brekkes ned til enkeltspørsmål

Se eksempel på skjema med nytt design.

nettskjema.no

Nettskjema har blitt nasjonal tjeneste for innsamling av data for alle universiteter og høyskoler i Norge. Nettskjema tilbys også til alle forskningsinstitusjoner i landet med spesielt fokus på innsamling av helsedata i klinikk. Alle store norske sykehus bruker idag Nettskjema. 

I en overgangsfase kan du oppleve at både nettskjema.uio.no og nettskjema.no dukker på i adressen du bruker. Alle gamle nettadresser vil fungere videre etter overgangen. 

Innlogging med FEIDE

Nettskjema går bort fra å bruke UiOs innloggingsportal Weblogin. Innlogging kommer nå til å gå direkte mot FEIDE for alle. Det betyr at de som skal lage skjemaer i Nettskjema enten må logge inn med FEIDE eller IDporten (BankID).

Ny versjon av diktafonen

Mobilappen Nettskjema-diktafon har blitt veldig populær. Mulighet til å ta lydopptak på en sikker måte med telefonen har mange fordeler, og Nettskjema-diktafon fungere både med og uten TSD. 

Vi har dessverre opplevd at noen mister opptakene de tar med appen før de blir levert. Dette vil bli fikset innen i versjonen som lanseres før sommeren 2019. Les mer om hvordan du bruker Nettskjema-diktafon.

Publisert 14. jan. 2019 10:19 - Sist endret 7. aug. 2023 10:49