Autotekst åpnet for flere enn FEIDE-brukere

1.mai ble det lansert en ny versjon av Autotekst. Her ble det blant annet åpnet for innlogging for brukere i Educloud.

Nyheter i Autotekst 1.mai:

Innlogging for mer enn FEIDE

Mange andre offentlige aktører har ønsket å ta i bruk Autotekst etter at den ble lansert. For å støtte opp om de som ikke har mulighet til å bruke FEIDE, har Autotekst nå mulighet for innlogging for brukere av Educloud som har inngått avtale om bruk av autotekst. Den enkelte organisasjon kan da selv administrere sine brukere, og får fri tilgang til hvor mange brukere de vil.

Ny versjon av Whisper

I forbindelse med den nye versjonen, ble også Whisper oppgradert og optimalisert. Whisper er algoritmene fra OpenAi som kjører i bakgrunnen av Autotekst på UiOs servere. 

Etter optimaliseringen av tjenesten som sender filer til Whisper, ser vi at tiden det tar å omforme tale til tekst nå er på maksimalt 25% av original tid. Små filer blir transkribert vesentlig raskere enn tidligere.

Køsystemet endret

Enkelte brukere har lastet opp veldig mange timer lydfiler eller video til transkribering på en gang. Dette har til tider ført til alle brukere i slike perioder har måttet vente mange timer på sitt resultat. Køsystemet har blitt mer nyansert, slik at ingen får ha mer enn 2 filer til transkribering samtidig. Du kan fortsatt laste opp så mange filer du vil, men etter 2 filer kommer dine bakerst i køen.

Det nye køsystemet er tar også høyde for at Nettskjema innen kort tid kommer til å lansere automatisk transkribering av alle lydopptak fra mobilappen Nettskjema-diktafon.

Mulig å transkribere til flere språk

Whisper er i utgangspunktet kun trent for å transkribere til originalspråket og til engelsk. Vi ser at det også fungere å velge et annet språk og transkribere til dette. Vi har derfor nå kun kalt rullegardinmenyen med de forskjellige språkene for "Språk".

Om du har et norsk opptak og velger Italiensk her, så kommer tekstingen ut på italiensk. Ellers om det er en svenske på prater på opptaket, så kan det bli tekstet på norsk. Dette er i utgangspunktet kun for testing, men ser ut til å fungere overraskende bra!

Automatisk sletting av filer

Alle filer som lastes opp i autotekst blir automatisk slettet når de er blitt transkribert. De transkriberte filene (.txt, .srt, og .vtt) blir liggende tilgjengelig etter innlogging i tjenesten i 12 måneder etter at de ble transkribert. Etter 12 måneder slettes de permanent. Du kan selv velge å slette de transkriberte filene tidligere om du ønsker dette. Filene er blir lagret etter UiOs regler for å håndtering av data i kategorien Rød.

For flere endringer, se endringslogg for autotekst.

Publisert 1. mai 2023 17:26 - Sist endret 16. juni 2023 12:00