Feide-innlogging med tofaktorautentisering

Sikker innlogging i Canvas, Zoom, Nettskjema, Mine studier og andre tjenester som bruker Feide, med den nye knappen Bruk arbeids- eller skolekonto.

1. Når du logger inn med Feide, til for eksempel Canvas, Nettskjema eller Mine Studier, starter du med å velge Universitetet i Oslo i menyen Tilhørighet. Klikk deretter Fortsett

Skjermbilde Feide - velg Universitet i Oslo under tilhørighet

2. Klikk på knappen Bruk arbeids- eller skolekonto. Du skal ikke lenger bruke feltet for pålogging med brukernavn og passord direkte.

Bilde der knappen Bruk arbeids- eller skolekonto er uthevet

Denne knappen kobler Feide-påloggingen til samme tofaktorløsning som vi bruker til Microsoft 365, og du kan bruke samme tofaktorautentiseringsløsning på tvers av disse tjenestene. Dette gir deg en enklere og sikrere IT-hverdag.

3. I Logg på oppgir du ditt brukernavn@uio.no. Klikk på Neste.

Oppgi ditt brukernavn@uio.no

4. I enste dialog oppgir du ditt passord på UiO. Trykk så på Logg på.

Skjermbilde - logg på med uio-brukernavn og passord

5. Telefonen din vil gi et pushvarsel om at du må godkjenne påloggingen (se nedenfor).

Merk: Hvis du ikke allerede har satt opp tofaktorautentisering med app på telefonen eller en annen tillatt metode, vil du nå bli bedt om å gjøre det nå.

Godkjenn påloggingsforespørsel

Publisert 25. mai 2022 10:27 - Sist endret 9. juni 2022 09:48