Sette opp Microsoft Authenticator hvis du allerede bruker en annen metode

Her vises hvordan du setter opp Microsoft Authenticator hvis du tidligere har satt opp tofaktorautentisering med en annen applikasjon, kodebrikke eller SMS.

Enkelte tjenester (f. eks. Remote Desktop) støtter kun bruk av Microsoft Authenticator for pålogging med tofaktorautentisering. Brukere som ønsker å bruke disse tjenestene, må sette opp Microsoft Authenticator i stedet for tidligere valgt løsning.

Slik gjør du det:

1. Gå til https://aka.ms/mfasetup som tar deg til Mine pålogginger og Sikkerhetsinformasjon.

Skjermbilde av sikkerhetsinformasjonssiden i MS 365
  2. Klikk på Legg til en påloggingsmetode

Skjermbilde av sikkerhetsinformasjon - veileder velg annen autentisering
  3. Fra menyen Velg en annen metode velger du Authenticator-app. Trykk deretter Legg til.
  4. På telefonen: Last ned Microsoft Authenticator på telefonen din hvis du ikke allerede har den installert. Klikk deretter Neste i veilederen.

Skjermbilde av sikkerhetsinformasjon - veileder skaff deg microsoft authenticator

5. Gå til Microsoft Authenticator på din telefon, og klikk på Pluss-tegnet øverst til høyre.

6. Velg Jobb- eller skolekonto (på telefonen).

Skjermbilde av Authenticator og valget Skann QR-kode
  7. Velg Skann QR-kode (på telefonen).
  8. Gi Authenticator tilgang til kameraet på mobiltelefonen og klikk OK (på telefonen)
  9. I nettleseren på datamaskinen klikker du Neste.

Skjermbilde av Sikkerhetsinformasjon - skann QR-kode
  10. Skann QR-koden som vises, med kameraet på mobiltelefonen.

Skjermbilde av Authenticator med QR-kode på kamera
  11. Klikk Neste i veilederen på datamaskinen.
  12. I nettleseren på datamaskinen får du beskjed om å prøve oppsettet du nettopp har satt opp.

Skjermbilde av sikkerhetsinformasjon - la oss prøve oppsettet
  13. På telefonen: Du får et varsel fra Microsoft Authenticator på telefonen. Godkjenn varselet som sendes til telefonen ved å trykke på Godkjenn i appen på telefonen.
  14. I nettleseren på datamaskinen klikker Neste for å fullføre oppsettet.

Skjermbilde av sikkerhetsinformasjon - endre standard påloggingsmetode
  15. Tilbake i Sikkerhetsinformasjon klikker du på lenken Endre Standard påloggingsmetode, og velger her Microsoft Authenticator - varsling.

Skjermbilde av sikkerhetsinformasjon - endret standard påloggingsmetode
  16. Avslutt med Bekreft.
Publisert 5. okt. 2022 10:07 - Sist endret 5. okt. 2022 11:37