Gjestebruker

Gjester som besøker UiO for en kortere periode og som trenger tilgang til IT-tjenestene, må registreres som gjest for å få brukernavn og passord.

Hvordan få IT-brukerkonto når du er gjest på UiO?

Hvis du er gjest og har behov for tilgang til IT-tjenester ved UiO, kontakter du din kontaktperson, eller også kalt din sponsor eller vert.

Er du ansatt på UiO og har ansvar for at en gjest får IT-brukerkonto, altså gjestens vert, må du først logge på Gjestetjenesten og enten gi gjesten en tilknytning, eller invitere gjesten til å registrere seg.

Har gjesten kun behov for tilgang til trådløsnettet, kan du som er ansatt på UiO, opprette en trådløskonto til vedkommende.

Hva med de gammeldagse gjestebrukerne?

Det finnes også noen gamle "gjestebrukere" som lokal IT forvalter gjennom bofh. Disse har brukernavnene "gjest001-gjest999" og "guest001-guest999. Disse brukes i dag svært sjelden og kun der det ikke er mulig å registrere gjesten i Gjestetjenesten.

Publisert 27. mai 2010 10:33 - Sist endret 4. juni 2023 08:33