Klargjøre Enpass til bruk

Veiledningen viser deg hvordan du gjør Enpass klar til bruk med et hvelv for sikker lagring av passordene.

Opprett et masterpassord

1. Når du starter Enpass første gang, klikker du på knappen Create master password.

Skjermbilde: Enpass - Opprett masterpassord

Masterpassordet brukes til å åpne og kryptere hvelvet hvor du lagrer passordene til tjenestene du bruker.

IT-sikkerhet ved UiO stiller følgende krav til masterpassordet:

1. Masterpassordet skal være et passord eller en passordfrase som er minst like sikker som det mest sensitive passordet som oppbevares.
  2. Masterpassordet kun skal benyttes til dette formålet.
  3. Masterpassordet skal heller ikke være det samme passordet til din UiO-brukerkonto.

Merk! Dersom du glemmer ditt masterpassord er det ingen som kan hjelpe deg med å nullstille det eller åpne opp hvelvet hvor du har lagret passordene til tjenester du bruker. Alle data i hvelvet er da tapt.

2. Skriv inn ditt ønskede masterpassord og sjekk at det er sikkert nok. Trykk Continue og bekreft masterpassordet.

Skjermbilde: Enpass - Skriv inn ønsket masterpassord

Aktiver programmet

For å få tilgang til all funksjonalitet i Enpass, blir du bedt om å aktivere programmet. Klikk Activate, og oppgi ønsket e-postadresse for registreringen.

Skjermbilde: Aktiver programmet Enpass

En 6-sifret kode blir sendt til e-psotadressen du oppgav. Sjekk e-post, og skriv inn koden i Enpass. Avslutt ved å klikke på Confirm.

Skjermbilde: Registrer Enpass og skriv inn 6-sifret kode

Anbefalt funksjonalitet

VAlgene under finner du ved å gå til Preferences i Enpass.

Hurtig opplåsing av hvelvet i Enpass

Under Security er en anbefalt innstilling å bruke Quick Unlock med Touch ID.

Skjermbilde: Aktivere Touch ID for hurtigtilgang til hvelvet

Installer Enpass-utvidelser i nettleserene

For å dra nytte av rask pålogging til tjenester med Enpass bør du aktivere nettleserutvidelser. Merk avkrysningsruten Enable Browser Extensions, og klikk på Install Extensions for å installere Enpass-utvidelsene i nettleserene du vanligvis bruker.

Skjermbilde: Enpass - installer nettleserutvidelser

Publisert 17. apr. 2022 21:21 - Sist endret 20. apr. 2022 13:50