Hvordan se alle headere i en e-post

Headere viser informasjon om e-posten som er sendt, og mange av disse skjules vanligvis av e-postklienter. Veiledningene under viser hvordan man viser alle headere for et utvalg populære e-postklienter.

Webmail (OWA)

Visning av alle headere i webmail

• Klikk på e-posten du vil vise headere for, og klikk på nedoverpilen ved siden av "Reply all"-knappen i høyre hjørne.

webmailExample

• Klikk på "view message details" i nedtrekksmenyen.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, elektronisk apparat, skjermdump.

• "Message details"-vinduet åpnes, og du kan lese og evt. kopiere headerne slik at du kan lime dem inn i en ny e-post.

Thunderbird

Windows

1. Åpne Thunderbird.
  2. Åpne hambrugermenyen i Thunderbird.
    Thunderbird1
  3. Klikk på View > Headers > All.
    Thunderbird2
  4. Videresend e-posten. Den inneholder nå alle headere.
  5. Skru av visning av alle headere ved å klikke View > Headers > Normal i hamburgermenyen.

Mac

1. Velg ønsket melding i Thunderbird.

2. Fra toppmenyen, velg View > Headers > All.

3. Videresend e-posten. Den inneholder nå alle headere.

4. Skru av visning av alle headerne ved å klikke View > Headers > Normal.

Pine

Visning av alle headere i Pine

• For å se alle headerne i en melding, trykk «h».

Videresende en melding i Pine slik at alle headere er inkludert

•   Hvis du først skrur på full visning som beskrevet over og så videresender (forward)  e-posten ved å trykke «f», så vil pine spørre om den skal videresende hele e-posten som vedlegg. Svar ja.

Outlook

Visning av alle headere i Outlook

• Outlook 2010 eller nyere

Windows

1. Åpne meldingen i et eget vindu ved å dobbeltrykke på den fra meldingslisten.
  2. Trykk på «File» og så «Properties». Headerne vises i feltet «Internet headers».Open the needed email and click on the File optionClick on the Properties button

Videresende en melding i Outlook slik at alle headere er inkludert

• Outlook 2010: Marker eller gå inn på en e-post. Velg «More» og så «Forward as Attachment».
    NB! Outlook 2016 fjerner noen av headerne når man gjør det på denne måten, så det er bedre å kopiere alle headerne inn i en e-post.

Mac

1. I meldingslisten, høyreklikk på meldingen.
    2. I drop-down menyen, trykk på «View Source». Et tekstdokument
      som inneholder alle headere til meldingen vil dukke opp.
      Mac Outlook

Videresende en melding i Outlook slik at alle headere er inkludert

• Microsoft Outlook: I samme drop-down meny, velg «Forward as Attachment».

Gnus

Visning av alle headere i Gnus

• I e-posten du ser på - trykk «Ctrl-u g».

Videresende mailen du ser på, med alle headere inkludert

• Trykk «S o M».

Apple Mail

1. Marker en e-post i Apple Mail.
    2. Velg «Vis», «Melding» og så «Standard meldingshode». Du kan også bruke tastekombinasjonen «Shift+Cmd+H».Apple Mail View drop-down menu with Message > All Headers highlighted
    3. Videresend meldingen på vanlig vis.
    4. Skru av visning av alle headere ved å gjenta forrige kommando: «Vis», «Melding» og så «Standard meldingshode» (ev. «Shift-Cmd-H»)

Gmail

Visning av alle headere i Gmail

• Klikk på e-posten du vil vise headere for. Klikk på de tre prikkene i høyre hjørne (ved siden av stjernet og svar-pilen).

Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, sirkel, antall.

• I nedtrekksmenyen velger du "vis originalen".

Bildet kan inneholde: font, parallell.

• Den originale e-posten åpnes i et nytt vindu, og du kan lese og evt. kopiere headerne slik at du kan lime dem inn i en ny e-post. Klikk da "Kopier til utklippstavlen" i det nye vinduet.

Eksempel på en header:

Return-Path:
     Received: from mail-imap2.uio.no ([unix socket])
     	 by mail-imap2.uio.no (Cyrus v2.2.12) with LMTPA;
     	 Tue, 29 Sep 2009 06:59:25 +0200
     X-Sieve: CMU Sieve 2.2
     Delivery-date: Tue, 29 Sep 2009 06:59:25 +0200
     Received: from mail-mx2.uio.no ([129.240.10.30])
     	by mail-imap2.uio.no with esmtp (Exim 4.69)
     	(envelope-from )
     	id 1MsUo9-0003Jj-7V
     	for bca@ulrik.uio.no; Tue, 29 Sep 2009 06:59:25 +0200
     Received: from lister.uio.no ([129.240.12.12])
     	by mail-mx2.uio.no with esmtp  (Exim 4.69)
     	(envelope-from )
     	id 1MsUo8-00060f-ON; Tue, 29 Sep 2009 06:59:25 +0200
     Received: from lister.uio.no ([129.240.12.12])
     	by lister.uio.no with esmtp (Exim 4.43)
     	id 1MsUo8-0005Tz-Ao; Tue, 29 Sep 2009 06:59:24 +0200
     Received: from mail-mx1.uio.no ([129.240.10.29])
     	by lister.uio.no with esmtp (Exim 4.43)
     	id 1MsUo6-0005TI-MD
     	for postmaster@uio.no; Tue, 29 Sep 2009 06:59:22 +0200
     Received: from web82605.mail.mud.yahoo.com ([68.142.201.122])
     	by mail-mx1.uio.no with smtp  (Exim 4.69)
     	(envelope-from )
     	id 1MsUo2-0006CL-QZ
     	for postmaster@uio.no; Tue, 29 Sep 2009 06:59:22 +0200
     Received: (qmail 91065 invoked by uid 60001); 29 Sep 2009 04:59:17 -0000
     DomainKey-Signature:a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
       s=s1024; d=sbcglobal.net;
       h=Message-ID:X-YMail-OSG:Received:X-Mailer:Date:From:Reply-To:Subject:To:MIME-Version:Content-Type;
       b=oOnRKZDz964TmKLxDSjRCzf4z4mDUBoW4ujriMPeAfsz1TlbVBQ2QiwUq76H5Hpoe9ccL18h7OUuVf59lNYw+zerV4yQPMEPtDGSNP6PlnYvMJgtcaG2G/Y92POXsUCT06jBTCItCvfHLxZeOTWpK3S0B8jS8suTkAgDP0YzUhY=;
     Message-ID: <621852.87957.qm@web82605.mail.mud.yahoo.com>
     X-YMail-OSG: 6wnviz4VM1lTpLCF_Dcfz_VD3KrG1z_dmmgZZRR5.Hbnfls3Ti839xfNtBqlFDexgBhSJjQ9B0Qvg7acrjIKJHJLxvfPSlaxC6f9tZTwKZCkBoYttDyzrwyiOPHu0bhj4K1uhWeAWYInfQ.BD3RknQygIymUshPOoYEp5WEvdX0RwjH6_BqxE1MzT2_rwTt1hBDlcchyWEEnSjw7GqhXD4Vo0bC_vSpanVzyLci9axuimbf04p79iGgJ0a9vOXYJbUPg5fCm5YMhrWsxVbxQbLgx6VwkKNFYWzoFJc.nAcWqQKg36W2X2kZtzy_TPQPd0KXUrqUr0ZVvvPQ_4aXtN681cMQHMD9tcERT4VFjz.x5bX_nHaV0C7ddBPKjkVcq0b3j_JF79nm_k7t77BVF.azn_OoCTiXVGnI5MKK6TWuRvl3rPvOdjG1HxMLhv8XogYFwhjS1Ys5RtmnlUocvNVeoTL.O.TOFJcKV6cw6F4AFKBU5fwz..N.8G9rD2YtCnGm2hEBD6a6MZsU.uxQ4_wcnSd1MtQFNCRDdeg2Tb__.dFD1WprIOLKkn4W6BNk-
     Received: from [62.56.141.14] by web82605.mail.mud.yahoo.com via HTTP; Mon, 28 Sep 2009 21:59:17 PDT
     X-Mailer: YahooMailClassic/7.0.14 YahooMailWebService/0.7.347.3
     Date: Mon, 28 Sep 2009 21:59:17 -0700 (PDT)
     From: WEBMAIL MAIL SPAM ALERT
     Reply-To: webmail_engineeringoffice@yahoo.ca
     Subject: WEBMAIL ADMIN MENTAINANCE
     To: undisclosed recipients: ;
     MIME-Version: 1.0
     Content-Type: multipart/alternative; boundary="0-589803631-1254200357=:87957"
     X-UiO-MailScanner: No virus found
     X-UiO-Spam-info: not spam, SpamAssassin (score=4.0, required=5.0, autolearn=disabled, HTML_MESSAGE=0.001,RCVD_IN_BL_SPAMCOP_NET=2.188,SUBJ_ALL_CAPS=1.806, uiobl=NO, uiouri=NO)
     X-UiO-Spam-Score: ssss
     X-UiO-Scanned: 4E65F863B311135E0357AF6E194018A9F18D4726
     Sender: postmaster-owner@usit.uio.no
     Errors-To: postmaster-owner@usit.uio.no
     X-BeenThere: postmaster@usit.uio.no
     X-Mailman-Version: 1.2 (experimental)
     Precedence: bulk
     List-Id: Postmasters @ UiO <postmaster.usit.uio.no>

Emneord: headere, headers, phishing, spam, cert, header
    Publisert 6. feb. 2014 14:47 - Sist endret 19. juli 2023 11:31