Hvor havner sendt e-post?

Hvis du bruker Outlook og Exchange fra en PC havner sendt e.post i mappen Sendte Elementer/Sent Items. Denne mappen finner du også i webmail/OWA.

I andre e-postlesere eller plattformer (Mac, Linux), kan sendte e-postmeldinger havne i mapper med andre navn. Noen ganger lagres mappen lokalt, og ikke på serveren.

Hvis du bruker forskjellige e-postlesere og plattformer om hverandre, kan du derfor få sendte e-postmeldinger liggende i flere forskjellige mapper. Her er noen tips om hvor du kan finne den sendte e-posten.

Hvis kontoen er satt opp med IMAP, havner sendte e-poster normalt i INBOX.Sent eller Sent, men noen e-postlesere kan legge dem andre steder.
Hvis du for eksempel har brukt Thunderbird eller gamle webmail (Roundcube), kan du lete i INBOX.Sent

Mac

Hvis du har valgt Exchange ved oppsett av e-post, vil det som sendes legge seg i Sendte Elementer på serveren, men i mail på Mac vil mappen ha navnet Sendt.

IOS

Velges Exchange ved oppsett, vil de sendte e-postene finnes i en mappe som heter Sendt på mobilen, mens de legges i Sendte Elementer på serveren.

Android

Velges Exchange ved oppsett, vil de sendte e-postene finnes i en mappe som heter Sendt på mobilen, mens de legges i Sendte Elementer på serveren

For noen e-postlesere kan du endre hvor sendte e-postermeldinger havner

Gamle Webmail (Roundcube)

Velg Innstillinger oppe til høyre
Velg Oppsett og så Spesielle mapper
Nå kan du velge mappe, f.eks. Sent Items
Til slutt trykker du på Lagre

Thunderbird

Gå til Account Settings under Tools.
Velg Copies & Folders.
Under Place a copy in velger du Other,
og velger så  f.eks. Sent Items
Hvis dette valget er fraværende, må du gå til Manage folder suscripsions og abonnere på mappen.

Publisert 13. nov. 2015 12:23 - Sist endret 22. nov. 2021 14:46