Sende e-post med en e-postliste som avsender i Outlook

For mange er RT en god løsning for e-postlister der man ønsker oversikt over saksgang, men ikke for alle. Noen ønsker å sende på vegne av en e-postliste.

For å kunne sende på vegne av en e-postliste, må du få tildelt rettigheter for det i Exchange. Da må du først sørge for at de som skal kunne det, står som moderator eller eier av lista. Så må lista gjøres synlig i Exchange, følg denne fremgangsmåten  inkludert punkt 5.

Deretter kan du i Outlook legge til listeadressen som en av dine avsenderadresser på følgende måte:

1. Velg: Ny e-post (under Hjem-fanen).
  2. Trykk på Fra-knappen ved siden av avsenderfeltet, og velg Annen e-postadresse fra nedtrekksmenyen.
  3. Der kan du enten skrive inn e-postadressen til listen og trykke OK, eller du kan trykke på Fra...-knappen for å lete den opp i adresseboka.
    • Der må du under Adressebok velge All Contacts for å se alle lister som er synligjort i Exchange, med prefikset Liste:.
    • Velg den du vil sende fra, og trykk OK, etterfulgt av OK.

Neste gang du skal sende på vegne av lista, trykk på Fra-knappen og velg den adressen du har lagt til fra nedtrekksmenyen.

Merk deg: At selv om du kan legge til hvilken som helst e-postadresse som en av dine avsenderadresser i Outlook, må du ha tildelt rettigheter i Exchange for å faktisk kunne få sendt på vegne av dem.

Publisert 25. okt. 2016 09:36 - Sist endret 23. okt. 2023 15:03