Hvordan komme i gang med testing av mobilapp i TestFlight

Trinn-for-trinn forklaring for deg som skal begynne å teste en mobilapp som er lagt ut i TestFlight.

1. Invitasjon på e-post

For å i det hele tatt komme i gang må du bli invitert til å teste appen med en e-postadresse som du kan åpne på din iPhone (eller iPad). Invitasjonen får du av utviklere. Når du er invitert vil du få en e-post om dette. Her er et eksempel fra mobilappen MittBlikk:

Bilde av invitasjon på e-post fra TestFlight
Trykk på View in Testflight for å gå videre

Nå vil de neste stegene være forskjellig avhengig av om du har brukt TestFlight tidligere eller ikke. Om du har brukt TestFlight før kan du hoppe til seksjon 3, ellers går du rett videre til seksjon 2.

2. Installere TestFlight

a. Du får nå valget om å godkjenne invitasjonen. Start denne godkjenningen ved å trykke på linken som fører deg til AppStore

Bilde av e-post med link videre til appstore

b. Last ned TestFlight i Appstore

Bilde av instruksjoner for hvordan TestFlight lastes ned fra AppStore

c. Enten trykk på "Redeem" og skriv inn koden fra punkt 2a, eller gå tilbake til invitasjonen fra punkt 1 og trykk på "View in Testflight". Begge alternativene vil føre til punkt 3.

Bilde av instruksjoner for hvordan man legger inn en kode som identifiserer testappen du skal teste
Legg inn koden fra punkt 2a

... eller gå tilbake til invitasjonen du fikk på e-post og trykk på "View in Testflight"

3. Godkjenn mobilappen du skal teste

Bilde av instruksjoner for å akseptere vilkårene til appen du skal teste

4. Begynn testingen

Testappen vil nå åpne seg og du kan begynne å teste den. Om utviklerne av mobilappen seinere kommer med oppdateringer, vil disse komme som en popup-boks i appen som du godkjenner.

5. Neste gang du skal åpne appen

Appen vil fra nå av ligge på telefonen sammen med de andre mobilappene dine, men den vil ha en liten oransje runding til venstre for navnet for å indikere at dette er en test-app.

Bilde av startskjermen til en iPhone der testappen ligger

Publisert 20. mars 2017 14:17 - Sist endret 25. sep. 2017 13:36