Publisering av apper i Mobilt Arbeidsrom

USITs tjeneste "Mobilt Arbeidsrom" gjør det mulig å publisere apper til mobile enheter eid av UiO - uten at vi behøver å gå via Apples App Store.

Vi kan distribuere apper uten å gå via Apples App Store eller Google Play. Dette gjøres gjennom vår tjeneste Mobilt Arbeidsrom / Airwatch.

Alle enhetene som skal ha appen installert må være administrert av tjenesten Mobilt Arbeidsrom ved UiO. Vi tilbyr automatisk oppsett av tjenesten for enheter som er kjøpt via UiOs innkjøpsavtale, og selvbetjeningsløsnig for andre enheter (inkludert BYOD-enheter).

Alle apper som skal publiseres på denne måten må ha et sertifikat som bestilles fra Apple. Førstegangsoppsett av en ny app vil derfor ta noe tid.

Oppdatering av apper kan gjøres ved avtale. Normalt vil det ta noen dager fra vi har en ny versjon fra utvikler til vi har publisert den nye versjonen og den er tilgjengelig for enhetene.

Vi jobber med en ny løsning som skal automatisere pakking og oppdatering av apper inn i AirWatch. Med den nye løsningen vil utviklerne i de enkelte prosjektene kunne vedlikeholde appene sine selv til AirWatch. Det er et valg man gjør om appene skal automatisk lastes ut på enhetene eller on demand.

Gå til beskrivelsen for automatisk opplastning til AirWatch her.

En app vil bli installert på hver enhet når den er på nett, og normalt vil det gå ganske kort tid fra publisering til en versjon er tilgjengelig på enhetene. Vi kan ikke garantere umiddelbar oppdatering. Imidlertid har vi mulighet til å overvåke.

Tjenesten bestilles via epost til mobil-app@usit.uio.no.

Publisert 10. nov. 2016 11:15 - Sist endret 7. apr. 2017 14:11