Utviking av mobilapp

Tekniske anbefalinger og dokumentasjon for hvordan levere data til UiOs backend for mobilapper - Nettskjema.

Levere data inn til TSD (Nettskjema)

Opprette et Nettskjema

For å kunne levere data fra en mobiltelefon til TSD, må du opprette et Nettskjema på https://nettskjema.no. Dersom du ikke allerede har tilgang til å logge inn, kan du registrere deg som ekstern bruker av Nettskjema.

Velg å lage et spørresskjema, og opprett spørsmål for de datapunktene som ønskes levert inn. Husk å tenkte nøye gjennom hvordan du identifiserer brukeren. Vi anbefaler at appen genererer en ID som kan leveres hver gang, slik at det er mulig å spore hvilken installasjon som har levert data. Alle skjema bør inneholde minst 2 iDer fra appen for bedre konsistens i data. For å minske faren for data på avveie, anbefaler vi at appen sletter lagrede data så raskt som mulig fra enheten.

Se eks på et skjema: nettskjema.no/a/mob-demo.html

Spørsmålene trenger ikke å ha meningsbærende navn, ettersom det er en mobilapp som skal fylle det ut. Husk at dersom du ikke lager kodebok, blir spørsmålene navnet på variablene.

Dersom du ønsker å laste opp en fil med data, må du lage vedleggspørsmål. Vi anbefaler å fylle ut spørsmål istedet for å laste opp JSON. Nettskjema lager egen JSON som kan flyttes rett inn i database i TSD.

Skjemaet må lages slik at alle kan svare på spørsmålene uten innlogging.

Levere data til skjema

For å kunne levere data til Nettskjemaet, må du hente ut formID på spørreskjema og sende data med HTTP POST. For å kunne gjøre dette, må du hente ut Nettskjema sitt CSRF-token. Den kan du enkelt få ut fra https://nettskjema.no/ping.html

Husk å bestille prosjekt i TSD dersom du samler inn sensitive personopplysninger og Nettskjemaet skal levere dataene videre til TSD. Se egen info om bestilling av prosjekt i TSD.

Tekniske anbefalinger

Dersom mobilappen skal utvikles fra start av, anbefaler vi å bruke React Native som rammeverk. For intern testing bruker vi Crashlytics, mens for eksterne testere legger vi appen ut i TestFlight.

Som støtteverktøy anbefaler vi å bruke UiOs installasjoner av utviklingsverktøyene Jira og Bitbucket.

Tilgjengelige biblioteker

USIT har utviklet et sett av biblioteker og funksjoner som anbefales brukt i appen. Disse ligger åpent tilgjengelig for bruk i UiOs Bitbucket.

Følgende biblioteker er nå tilgjengelig:

• Levering av data til Nettskjema
  • Kryptert køing av data dersom enhet ikke har nett
  • Funksjon for vertikal slider til React

Lisens

Alle apper som er utviklet av USIT er lisensiert under GPL. Dette betyr at all vår kildekode er tilgjengelig for alle som følger vilkårene i lisensen.

Publisert 20. apr. 2017 10:39 - Sist endret 2. feb. 2021 09:33