Hvordan bruke Autotekst i Educloud

Følgende artikkel er en guide på hvordan man bruker Autotekst-tjenesten i Educloud. Autotekst er en tjeneste for automatisk transkripsjon av tale til tekst fra både lyd og video.

Introduksjon

Autotekst er en automatisk transkripsjonstjeneste som konverterer tale til tekst fra både lyd- og videofiler. For å ha nytte av denne tjenesten i Educloud, kan du enkelt besøke "autotekst.uio.no". Når du er der, laster du opp en fil, vent på at den blir behandlet, og deretter laster du ned det transkriberte resultatet.

Steg for steg

1. Åpne en nettleser i ditt Educloud-prosjekt, og gå til "autotekst.uio.no".
  2. Logg inn med Feide ditt, eller via Educloud hvis prosjektet ditt er registrert hos Autotekst.
  3. For å laste opp en fil, kan du enten dra og slippe den direkte i det angitte filfeltet, eller du kan klikke på filfeltet for å søke etter og velge en fil fra din Educloud-instans. For å finne prosjektmappen din fra filutforsker, klikk på "This PC", og deretter "ecXXX" fra nettverksseksjonen.
    GIF som viser musepeker som flyttes over felt med teksten "Drag and drop your files here, or choose file (0/12)". Feltet reagerer og blir uthevet/markert når musepeker er over
  4. Trykk på "Send til teksting".Bilde som viser at Dialouge Examples.mp4 er lastet opp.  Uthevet med en lilla rektangel er knappen nederst til høyre "Send to texting"
  5. Filen din er nå lagt i køen og vil snart bli transkribert.
Publisert 14. des. 2023 17:36 - Sist endret 9. jan. 2024 11:19