Utforming av IAM policy

Format på policy

AWS sine policydokumenter er vanligvis på JSON-form, og er på følgende form:

{
     "Version": "2012-10-17",
     "Statement": [
         {
            "Sid": "AllowBasics",
            "Effect": "Allow",
            "Action": [
                "s3:HeadObject",
                "s3:ListBucket",
                "s3:GetObject",
                "s3:PutObject"
            ],
             "Resource": [
                 "arn:aws:s3:::1003-green-bucket-1",
                 "arn:aws:s3:::1003-green-bucket-1/*",
                 "arn:aws:s3:::1003-green-bucket-2",
                 "arn:aws:s3:::1003-green-bucket-2/*"
             ],
             "Condition": {
                  "IpAddress": {
                     "aws:SourceIp": [
                        "127.0.0.1",
                        "127.0.0.2"
                   ]
                }
             }
         }
     ]
 }

Kort fortalt viser version hvilken språksyntaks policien skal følge, hvorav gjeldende standard er "2012-10-17". Under statement finner vi komponentene som tilsier hvilke tilganger som gjelder, og på hva:

• Sid: Forklarende navn på policiens funksjon. Valgfritt.
  • Effect: Behold denne på "Allow".
  • Action: En liste over hvilke s3-kall som skal være tillatt. Sett eventuelt "*" for alle.
  • Resource: En liste over hvilke bøtter IAM-brukeren skal ha tilgang til. Her må det både angis bøttenavn, og bøttenavn/* for å gi tilgang til objekter.
  • Condition: Valgfritt, kan legge til betingelser for tilgang. Vi bruker for IP-whitelisting.

Se Templater for avsnitt med flere eksempler du kan ta utgangspunkt i.

Opprettelse av policy i CMC'en

Naviger til IAM -> IAM policy -> Add New Policy. Tilsvarende som for IAM-brukere, fyll inn et passende navn, og hjemmeområde "/":

Når du klikker på "Policy Document", vil det poppe opp et vindu hvor du har mulighet til å velge rettigheter i en visuell editor. Som et utgangspunkt anbefaler vi å bytte til "JSON-fanen", hvor du kan kopiere inn et av templatene.
Eksempel med full tilgang for bøtten "1003-green-markusor-test":

Fyll inn dine detaljer i henhold til templatene, eller bytt tilbake til "Visual Editor" hvor detaljene fra json-dokumentet nå skal være fylt inn.

Tilknytning av policy til IAM-bruker

Etter å ha opprettet en policy klikker du på den, og naviger til "IAM Users"-fanen.
Klikk på "+ Attach to user", så har du en søkbar dropdown-meny på venstre side hvor du fyller inn hvilken IAM-bruker som policien skal være tilknyttet til:

Følgelig skal dette nå være synlig under som en "Managed policy" på siden til IAM-brukeren:

Templater

Dette er .json-dokumenter som kan copy-pastes inn i redigeringsmodusen.
Husk å bytte ut med dine bøttenavn og eventuelle IP'er det skal begrenses til.

For full liste med supporterte s3-actions:

For å holde bøtten helt enkel og uten muligheter til å legge på spesielle metadataattributter e.l, så vil de fire aksjonene i første eksempelet være tilstrekkelig for de fleste tilfeller.
Dersom det er behov for flere opsjoner kan en ta utgangspunkt i templatene under.

Full tilgang

Tillater alle s3-actions for en angitt liste bøtter og IP'er.
Dette er dessuten standard for rw-policien som settes for røde bøtter.

{
     "Version": "2012-10-17",
     "Statement": [
         {
             "Sid": "AllowAll",
            "Effect": "Allow",
            "Action": "s3:*",
             "Resource": [
                 "arn:aws:s3:::<bøttenavn>",
                 "arn:aws:s3:::<bøttenavn>/*"
             ],
             "Condition": {
                  "IpAddress": {
                     "aws:SourceIp": [
                        "<IP 1>",
                        "<IP 2>"
                   ]
                }
             }
         }
     ]
 }

Read-only

En kan også benytte wildcards (*) for å inkludere et snitt av tillatte s3-kommandoer.
Det gjør at vi f.eks kan begrense tilgang til alle Get, Liste, og Head (read-only, om du vil) slik:

{
     "Version": "2012-10-17",
     "Statement": [
         {
             "Sid": "ReadOnly",
            "Effect": "Allow",
            "Action": [
                "s3:List*",
                "s3:Head*",
                "s3:Get*"
            ],
             "Resource": [
                 "arn:aws:s3:::<bøttenavn>",
                 "arn:aws:s3:::<bøttenavn>/*"
             ],
             "Condition": {
                  "IpAddress": {
                     "aws:SourceIp": [
                        "<IP 1>",
                        "<IP 2>"
                   ]
                }
             }
         }
     ]
 }

Kan også være nyttig å legge inn "s3:Delete*" dersom en ønsker å slette leste objekter for staging-bøtter e.l.

Write-only

På tilsvarende vis:

{
     "Version": "2012-10-17",
     "Statement": [
         {
             "Sid": "ReadOnly",
            "Effect": "Allow",
            "Action": [
                "s3:List*",
                "s3:Put*"
            ],
             "Resource": [
                 "arn:aws:s3:::<bøttenavn>",
                 "arn:aws:s3:::<bøttenavn>/*"
             ],
             "Condition": {
                  "IpAddress": {
                     "aws:SourceIp": [
                        "<IP 1>",
                        "<IP 2>"
                   ]
                }
             }
         }
     ]
 }
Emneord: S3, Objektlagring, lagring Av Markus Sørensen
Publisert 24. feb. 2024 10:19 - Sist endret 5. apr. 2024 16:55