Snapshot – sikkerhetskopi av hjemmeområdet/fellesområder

Snapshot kan brukes for å hente tilbake filer du har mistet eller slettet.

Hjemmeområdet ditt befinner seg på en filtjener i UiOs datanett. I tillegg til vanlig backup har filtjenerne der hjemmeområdene ligger en tjeneste som kalles snapshot. Filtjenerne tar et snapshot, eller en backup, én gang i timen. Denne beholdes i to døgn. Det tas også et snapshot ved midnatt, som beholdes i én uke.

OBS:

• Snapshot kan ikke brukes på Mac, men Mac-brukere kan hente tilbake filer fra snapshot via Windows- eller UNIX-maskiner.
  • Vær oppmerksom på at snapshot ikke kan brukes sammen med Vortex. I Vortex finner du slettede filer under Søppelkasse-fanen.

Hent tilbake filer fra snapshots:

Windows-maskin

Alternativene du får opp ved å høyreklikke på mappen. Med en ring rundt Restore Previous Versions

1. Gå til mappen som inneholdt filen du ønsker å hente tilbake.

2. Høyreklikk på mappen, og velg Restore previous versions.

I vinduet som kommer opp kan du se alle versjoner som er lagret, og når de er fra. Du kan velge å gjenopprette hele mappen i en tidligere versjon, eller du kan åpne en mappe og hente ut ett eller flere dokumenter.

Må du ha tak i noe som er eldre enn det du ser her, kontakt restore@usit.uio.no.

Liste over tidligere versioner

•  Vil du gjenopprette en hel mappe, klikker du på mappen for å markere den. Deretter klikker du på Restore-knappen nederst til høyre i vinduet.
  • Vil du gjenopprette ett eller flere dokumenter fra mappen, dobbeltklikker du på mappen (i vinduet) for å åpne den. Deretter kan du rett og slett dra filer ut av mappen til skrivebordet eller en annen plassering.

OBS: Vær oppmerksom på at du må flytte filen(e) til hjemmeområdet ditt eller skrivebordet eller en annen plassering før du kan bruke dem eller skrive i dem.

Snapshot med Linux

Logg inn på en Linux-maskin, benytt maskinen login.uio.no

ulrik ~ $ cd .snapshot
ulrik ~/.snapshot $ ls
2015-10-02_0001+0200.nightly
2015-10-03_0001+0200.nightly
2015-10-04_0001+0200.nightly
2015-10-05_0001+0200.nightly
2015-10-06_0001+0200.nightly
2015-10-06_1100+0200.hourly
2015-10-06_1200+0200.hourly
...
2015-10-08_0900+0200.hourly
2015-10-08_1000+0200.hourly

Kopier filen til ønsket område med kommandoen cp .

Publisert 23. juni 2010 11:14 - Sist endret 18. mars 2024 14:09