Sett opp personlig forskningslagring på Mac

Oppkobling på kontormaskin med MacOS

Metoden under vil kun fungere for stasjonære Macs på kablet UiO-nett.
Har du en laptop vil det være nødvendig å bruke den andre metoden uavhengig av om denne er driftet eller ikke.

Åpne "Finder" og taste CMD + K for å få opp Server-dialogen.
Her skriver man så inn protokollen, smb://, etterfulgt av stien:

smb://hypatia.uio.no/astra/astra-01/<brukernavn>

Bildet kan inneholde: kommunikasjonsenhet, font, skjermdump, duppeditt, multimedia.

Området skal så bli montert og aksesserbart som en katalog i Finder.

Oppkobling med laptop / hjemmefra

Trenger du tilgang til forskerområdet ditt utenom kontormaskinen, kan du aksessere området med en SFTP-tjeneste som peker mot login.uio.no.

For SFTP via MacOS, anbefaler UiO å benytte Cyberduck (gratis).
Start med å legge til konfigurasjon av ny disk ved å klikke på + nederst til venstre:

Bildet kan inneholde: font, rektangel, skjermdump, programvare, multimedia.

Dette bringer opp en meny med mange alternativer, men det er kun noen få felter som er nødvendige. Start med å bytte til "SFTP" i dropdown øverst, og fyll deretter inn:

Nickname: Valgfritt navn på snarveien
Server: login.uio.no
Username & Password: Til din UiO-bruker
Path: Sti til lagringshotellet = /net/hypatia/uio/fs01/astra/astra-01/<brukernavn>

Eksempel:

Bildet kan inneholde: font, skjermdump, teknologi, programvare, elektronisk apparat.

Avslutt med å krysse ut vinduet øverst til venstre, endringer vil være lagret.

Panelet skal nå vise en ny disk, dobbelklikk denne for å forsøke å koble til området med angitt brukernavn og passord.
Merk: Du vil bli bedt om å oppgi 2-faktor for din UiO Microsoft konto.

Emneord: lagring, astra, Mac Av Markus Sørensen
Publisert 8. aug. 2019 14:55 - Sist endret 26. juni 2024 12:44