Tilgang til hjemmeområdet via UiO Programkiosk

Du kan arbeide med filer på ditt hjemmeområde gjennom UiO Programkiosk. Trenger du tilgang til fellesområder som er tilkoblet kontormaskinen din, bør du bruke Remote Desktop.

1. Logg deg på tjenesten UiO Programkiosk. Bruk vanlig UiO-brukernavn og passord, men skriv uio\ foran brukernavnet, altså uio\DittBrukernavn.

2. Når du har logget deg på, får du en liste over programmer du har tilgang til. Fra denne listen velger du File Explorer:

UiOs programkiosk (RemoteApp): Liste over tilgjengelige programmer

3. Får du spørsmål om du vil koble til med eller kjøre et Remote App-program, svarer du Ja, Koble til eller Connect. Etter en kort stund vil Explorer starte, og du kan i den venstre kolonnen navigere til Computer og så til ditt hjemmeområde, eller fellesområder du har tilkobling til fra kontormaskinen:

RemoteApp: Hjemmeområde

• I venstre kolonne finner du i tillegg til ditt hjemmeområde M, stasjonsbokstaver for stasjonene/diskene på datamaskinen du sitter ved, for eksempel C:. Herfra kan du overføre filer til M. Åpner du filer som ligger på M:, kan du arbeide direkte i dem. Du trenger ikke å laste ned og laste opp filer for å jobbe på dem.
  • Filene åpnes i RemoteApps. Åpner du en Word-fil, vil Word starte som RemoteApp (kjørende på en terminalserver).
  • Hvis du ønsker å laste ned filen til din lokale PC, må du kopiere filen. Dette kan du gjøre ved å høyreklikke på filen du ønsker å kopiere, velge Kopier - gå til din lokale PCs skrivebord/desktop og høyreklikke - Lim inn.
Publisert 31. jan. 2019 14:27 - Sist endret 10. sep. 2021 13:02