Feilmelding på maskiner med UiO-pålogging til MS 365

Dette gjelder private maskiner og stasjonære UiO-PCer og forekommer bare i noen tilfeller da det er gjort endringer hos Microsoft som gjør at meldingen ikke alltid vises. Hvis den ikke vises når man logger inn i  en MS365-app, kan man se bort fra denne veiledningen.

Første gang du bruker MS 365, enten ved direkte innlogging på office.com, eller ved bruk av en MS 365-app (Word, Excel, Teams, OneDrive), kan det hende at det vises en melding med overskriften Stay signed in in all your apps.

Velger du dette, slipper du å skrive inn brukernavn og passord hver gang du bruker en MS 365-app.

I samme dialogboks er det et valg om å tillate organisasjonen å administrere maskinen. UiO kan ikke fjerne dette valget, eller hindre at det er forhåndsutfylt.

Du kan ikke melde privateid utstyr og stasjonære maskiner inn i UiOs driftsopplegg. Dermed får du en feilmelding hvis du ikke fjerner avkryssingen.

For å unngå feilmelding, fjerner du avkryssingen for Allow my organization to manage my device før du klikker på OK.

Stay signed in all your apps

Detaljer

Hva gjør dette vinduet?

Vinduet tilbyr deg som bruker at du skal slippe å logge inn hver gang du bruker MS 365-apper. Uten dette må du skrive inn brukernavn og passord ofte.

Problemet

Som standard er det krysset av for Allow my organization to manage my device (Tillat at organisasjonen min administrerer enheten min).

Allow my organization to manage this device

På UiO ønsker vi ikke å administrere private maskiner, og stasjonære UiO-maskiner administrerer vi på andre måter. Derfor har vi gjort innstillinger som gjør at dette valget ikke fungerer. UiO kan ikke administrere enheter gjennom dette valget, så om du lar avkryssingen være der, vil du få en feilmelding.

VIKTIG: Altså, før du klikker OK i dette vinduet, fjerner du avkryssingen for Allow my organization to manage my device

Unngå feilmelding

Hvis du ikke fjerner avkryssingen for Allow my organization to manage my device, får du denne feilmeldingen:

Something went wrong

VIKTIG: Løsningen er å fjerne avkryssingen for: Allow my organization to manage my device. Har du allerede fått feilmeldingen, klikker du på Done, og prøver på nytt.

Om du fjerner avkryssingen og klikker på OK, vil MS-365 huske deg og du slipper å logge inn hver gang du åpner en MS 365-app.

Removed cross for Allow my organization to manage my device

You're all set

Velger du No,  sign in to this app only nederst til venstre i vinduet, vil ikke maskinen huske innloggingen din til neste MS 365-app.

Men husk at uansett skal du ikke krysse av forAllow my organization to manage my device

Publisert 24. juni 2021 11:42 - Sist endret 18. juli 2023 10:32