OneDrive

Onedrive er idag den anbefalte lagringsplasse på en UiO-PC. Ta kontakt med nærmeste it-hjelp hvis det ikke er installert.

Hva er OneDrive?

OneDrive er mappe som befinner seg på maskinen du bruker. Når du oppretter filer og mapper i OneDrive-mappen, blir det tatt en kopi av dem til en tilsvarende mappe i Microsoft-skyen, slik at innholdet der også kan vises på andre maskiner du bruker OneDrive på – slik at du kan få ta i filene dine fra hvor som helst. Merk at navnet på OneDrive-mappen du har på UiO er OneDrive - Universitetet i Oslo.

Bildet kan inneholde: azure, font, elektrisk blå, rektangel, logo.

Hva kan jeg lagre i OneDrive?

UiOs lagringsguide tar for seg hva som kan lagres og hvor. Se kategorien Lagringstjenester for beskrivelse av hva som kan lagres i OneDrive.

Hvor finner jeg filene mine?

Det finnes flere måter du kan aksessere filene dine i Onedrive.

• Søk opp Onedrive i startmenyen og klikk på ikonen som kommer opp.
  • Klikk på den lille blå skyikonen i systemstatusfeltet nede i høyre hjørne, og velg så show folders.
  • Åpne file explorer, så skal du ha et eget bibliotek som heter Fornavn - Universitetet i Oslo på venstresiden.
    Dette er akkurat samme om du går på C:\users\DITTBRUKERNAVN\Fornavn - Universitetet i Oslo

Hvordan starter jeg OneDrive?

Først må du åpne OneDrive og logge inn, som beskrevet i egen veiledning (Se OneDrive på Windows). Da blir det automatisk tatt backup av mappene Desktop, Document og Pictures på maskinen din.

Hvor havner filene mine?

Følgende 3 mapper blir flyttet over til OneDrive:

• C:\Users\brukernavn\Desktop
  • C:\Users\brukernavn\Documents
  • C:\Users\brukernavn\Pictures

For å se innholdet fra de 3 stedene ovenfor må du se i mappen C:\Users\brukernavn\OneDrive - Universitetet i Oslo. Der finner man:

• Desktop
  • Documents
  • Pictures

De andre mappene på maskinen blir det ikke tatt backup av. Derfor bør du lagre der, og du kan også kopiere brukerprofilen din på C-disken og eventuelt andre mapper fra andre disker over til OneDrive - Universitetet i Oslo.

Hvordan tar jeg backup av viktige filer?

1. Naviger til brukerprofilen (beskrevet ovenfor i Hvor er filene mine?)
  2. Åpne mappen OneDrive - Universitetet i Oslo og opprett en ny mappe der
  3. Gå tilbake brukerprofilen og marker alle mappene utenom OneDrive og/eller OneDrive - Universitetet i Oslo
  4. Kopier (snarvei: Ctrl+C) alle filene og mapper, naviger til mappen som ble opprettet i steg 2
  5. Lim inn (snarvei: Ctrl+V)

Nå ligger filen på OneDrive og i tillegg til at den ligger på maskinen.

Hvordan vet jeg at noe er tatt backup av?

I kolonnen Status vil det vises et ikon som sier om en fil er tatt backup av hvis det vises en grønn sirkel og hake .

OneDrive slutter å ta backup?

Hvis det vises en sky med rød sirkel og hvitt kryss nede i høyre hjørne på skjermen Bildet kan inneholde: bilbelysning, gass, font, elektrisk blå, magenta., betyr det at OneDrive ikke tar backup. Trykk på ikonet og du blir bedt om å logge inn og må muligens oppgi tofaktorautentisering (les mer om tofaktorautentisering)

Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 7. nov. 2023 15:58 - Sist endret 7. mai 2024 14:57