Deling av filer

Alle som er medlemmer av prosjektet vil kunne bruke Educloud share, men filene du lager selv vil kun bli tilgjengelig for de andre prosjektmedlemmene om du lagrer dem i den tilhørende prosjektmappen, med navn ecXXX-nextcloud. Andre filer som du lagrer i tjenesten, vil kun du ha tilgang til, med mindre du velger å dele dem.

NB! Du har selv ansvar for å sikre at data ikke deles med uvedkommende, eller at røde data kommer på avveie.

For å dele en fil, kan du klikke på dele-ikonet ved siden av filen.

Da får man en meny på høyre side hvor man har forskjellige dele muligheter.

Alle lenker har en utløpsdato, slik at lenker ikke er persistente. Eneste unntak er deling direkte til en person via navn.

1. Deling via epost direkte til personen eller ved å søke opp navn.

2. Share link lager en URL som kan skrives inn i nettleseren eller klikkes på av hvem som helst som har lenken.

3. Internal link lager en lenke som er kun tilgjengelig for de som allerede har tilgang til filen, dvs de som er med i prosjektet. Denne lenken krever Educloud-login for å åpnes.

NB! NB! Den som får tilgang til en mappe, via delingen får tilgang til ALLE filer under i mappestrukturen.

Når en lenke er laget kan den redigeres ved de tre prikkene som kommer opp på siden av lenken. Da får man denne menyen med diverse valg, inkludert å slette lenken ved å trykke "Unshare".

Publisert 11. juni 2023 11:53 - Sist endret 31. okt. 2023 15:23