Dele Panopto-videoer fra et Canvasrom til et annet

Denne veiledningen forklarer hvordan du kan kopiere/dele Panopto-videoer fra et Canvasrom til et annet. Dette kan være nyttig for å dele videoer fra et blueprint-rom til assosierte rom, eller for å kopiere videoer fra et tidligere semester til et nytt semester.

Kopiere videomappe fra et rom til et annet

Med dette valget kan du kopiere videoer fra en videomappe i Panopto til en annen. Det blir opprettet referansekopier av videoene i den valgte mappen som legges i denne mappen.

Når nye videoer legges til i videomappen i det opprinnelige rommet (f.eks. ved bruk av blueprint) blir de automatisk kopiert til vidoemappen i det assosierte rommet (rommet videoene skal kopieres til).

Handlingen krever at du har en av følgende roller både i det opprinnelige rommet og i det assosierte rommet : Lærer, Emneansvarlig, LA, Designer, Studiekonsulent eller Innholdsdesigner.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, antall.

1. Gå til det assosierte rommet og velg Panopto Video i rommenyen.

2. Trykk på tannhjulet oppe til høyre for å åpne innstillinger for Panopto.

Bildet kan inneholde: font, parallell, skjermdump, rektangel, programvare.

3. Velg Choose source folder.

Bildet kan inneholde: font, parallell, antall, rektangel, skjermdump.

4. Søk opp og velg rommet som videoene skal kopieres fra.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, elektrisk blå, parallell, merke.

5. Velg Begin folder copy. Det kan ta noen minutter før kopieringen er fullført.

Legge inn Panopto-videoer på sider i blueprint-rommet

Dersom du bruker blueprint, er det også mulig å tilgjengeliggjøre videoer fra et blueprint-rom i et assosiert rom ved å legge til videoene på sider i blueprint-rommet.

Se Panoptos egen veiledning (engelsk).

Brukerne i det assosierte rommet vil automatisk få tilgang til å se videoene på sidene, men videoene vil ikke være tilgjengelig under menyvalget Panopto Video.

Dersom du velger å kun tilgjengeliggjøre videoer på sider (uten å kopiere videomappen), anbefales det å fjerne Panopto Video fra rom-menyen i det assosierte rommet.

Publisert 25. aug. 2023 13:54 - Sist endret 25. aug. 2023 13:58