Intel® Compilers

Intel-kompilatorene er lisensbelagt programvare, dvs. at UiO kjøper et visst antall lisenser som kan brukes samtidig på UiO. Intel-kompilatorene er tilgjengelig via app-sync som intel.

Viktig

Gjelder kun RHEL7

Det som er beskrevet på denne siden gjelder kun Red Hat Enterprise Linux 7 (RHEL7).

1   Installasjon og drift

Intel-kompilatorene er tilgjengelig via app-sync og installeres slik (som root):

# app-sync install intel

Dersom man ønsker å fjerne programmet gjøres det slik:

# app-sync remove intel

Oppdatering av programmet skjer automatisk om natten, dersom det er gjort en oppdatering på sentralt hold.

2   Bruk av kompilatorene

Før man kan bruke Intels kompilatorer må man kjøre følgende kommando:

setup-intel-compilers

Dette sørger for at diverse miljøvariable for Intels kompilatorer blir definert i shellet. Disse variablene er ikke ønskelig å ha definert dersom man skal bruke andre kompilatorer, f.eks. gcc. Kommandoen over vil sette variable kun i det shellet der den kjøres.

Kompilatorene har følgende navn:

Kommando Kompilator Dokumentasjon
icc C man icc
icpc C++ man icpc
ifort Fortran man ifort

Eksempel:

$ icc --version
icc (ICC) 12.1.3 20120212
Copyright (C) 1985-2012 Intel Corporation.  All rights reserved.
Av Trond Hasle Amundsen
Publisert 2. apr. 2024 16:48