Hvorfor må jeg oppgradere operativsystemet?

• Oppgraderinger øker sikkerheten ved at sikkerhetshull som er oppdaget i programvare fikses. Slike hull kan ellers utnyttes til å få tilgang til maskinen din, og gjennom den andre maskiner på UiO eller hjemme hos deg. Derfor gjør du også både din familie og kollega en tjeneste ved å holde Macer din oppdatert.
  • Siden oppgradering av operativsystemet på Mac er gratis, vil programvareutviklere ofte ikke ta hensyn til gamle macOS versjon, og kun gjøre nye versjoner av sin programvare tilgjengelig for nyere versjoner av macOS. F. eks. fungerer Microsoft Office kun på de versjoner av macOS som Apple til en hver tid støtter. En oppdatering av macOS kan derfor være nødvendig for at du skal kunne kjøre de programmene du trenger.
  • Om du kjører gammel versjon av macOS, gjør du det vanskeligere for oss å gi den gode brukerstøtten vi ønsker å gi deg! Dokumentasjon henviser ofte til den nyeste versjonen av macOS, og supportpersonell kjenner ikke nødvendigvis til alle gamle versjoner av macOS.
  • Våre driftssystemer fungerer også på generelt bedre med nyere versjoner av macOS.

Hvordan oppdatere MacOS

Publisert 11. jan. 2022 08:36 - Sist endret 5. juli 2022 12:53