Hvordan bruke pakkebehandleren Homebrew (brew)

Veiledningen viser hvordan du tar i bruk pakkebehandleren Homebrew, samt noen eksempler på nyttige programmer som du finner der.

Hvordan installere Homebrew

Homebrew er en pakkebehandler som installeres via Terminal.

/bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)"

Hvordan finne programvare i Homebrew

Bruk kommandoen brew search for å finne pakke i Homebrew:

brew search wget

Her er noen eksempler på programmer eller verktøy som kan installere via pakkebehandleren:

• emacs
  • sshuttle og vnc
  • fping
  • inetutils
  • mosh
  • tmux
  • wget
  • xz
  • openssl
  • python
  • readline

For Intel-maskiner installeres disse programmene i /usr/local/ og for M1-maskiner i /opt/homebrew/bin/.

Hvordan installere programvare med Homebrew

Programvare installere på formen brew install.

brew install wget

Oppdatere programvare med Homebrew

Programmer og verktøy du har installert med Homebrew, kan du også oppdatere gjennom pakkebehandleren.

brew update

Publisert 16. feb. 2021 13:58 - Sist endret 24. feb. 2021 09:45