Førstegangsinnlogging på Min UiO-PC

Slik logger du inn på Min UiO-PC første gang

(Dette er bilder på hvordan det ser ut på Windows 11 - har du et eldre operativsystem eller annen maskin kan det se annerledes ut for deg)

1. Velg tastaturspråk og trykk Next. Hvis du setter opp PC på trådløst nett (wifi), logg på Eduroam med formen brukernavn@uio.no.

2. Logg på med brukernavn@uio.no, klikk på Next nederst til høyre.

bilde av innloggingsfelt første gang du logger inn på PC

3. Du sendes så videre til påloggingssiden til (Universitets- og høyskolesektoren). Kontroller at brukernavnet ditt står der i formen: brukernavn@uio.no og tast inn passordet ditt.
  4. Nå vil du få forespørsel om å godkjenne påloggingen med tofaktorautentisering (2FA), som er et sikkerhetskrav for de fleste IT-tjenester på UiO. Hvis du ikke har satt opp tofaktorautentisering fra før, sett det opp selv med denne veiledningen eller ta kontakt med IT-hjelp.

innstillinger førsteganginnlogging pc

5. Så må du logge inn i Windows med brukernavn@uio.no, og du vil få en forespørsel om godkjenning med tofaktorautentisering igjen.
    NB! Hvis du har brukt trådløst nett til å sette opp din PC, må du kanskje logge inn på wifi på nytt. Trykk på globusen nede i høyre hjørne i så tilfelde.

innloggingsbilde førstegangsoppsett pc

6. PCen konfigureres nå: "Please wait while we set up your device..." Det tar litt tid, ca 10-20 min. Når den er ferdig vil du være på skrivebordet. Da er det bare å ta PC'en i bruk.
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 30. jan. 2024 10:36 - Sist endret 31. mai 2024 12:48