Macprog – programvare for Mac ved UiO

Installering av Mac-programvare skjer ved å laste ned programmer fra Macprog. Nedlasting til egen maskin gjøres på samme måte uavhengig av om maskinen er på trådfast UiO-nett, er på trådløsnettet eller er en hjemmemaskin.

Macprog finner du på nettstedet https://www.macprog.uio.no.

Sjekk i Programvaredatabasen om det aktuelle programmet forutsetter medlemsskap i en filgruppe. Dersom det er tilfelle, kontakt programvare@usit.uio.no og oppgi ditt UiO-brukernavn.

Slik laster du ned programvare fra Macprog

1. Logg inn i Macprog.
    Bruk ditt UiO-brukernavn og -passord.

2. Velg programmet du vil installere. Programmene er delt inn etter lisenstype. Forklaring på lisenstypene lisens og site finner du på åpningssiden til Macprog:

Hovedside for programvaretjenesten Macprog

1. Les om programmet og velg versjon. I dette eksempelet har vi valgt installasjon av MS Office.

Oversikt over tilgjengelige versjoner av MS Office

1. Start nedlastingen
    Installasjonsfilen av programmet ligger som oftest som en .dmg- fil (disk image).Vanligvis er det også lagt ved en lesmeg-fil med litt informasjon om installasjonen. Lesmeg-filene åpnes direkte i nettleseren og du kan lese innholdet der.

De to versjonene av MS Office som er tilgjengelig

Klikk på .dmg-filen for å starte nedlasting til maskinen.

1. Installasjon av programmer kan kun gjøres om du har administratorrettigheter til din maskin. Dobbeltklikk på .dmg-filen som er lastet ned for å åpne den. Plasser programmet i Programmer (Applications) eller installer på annen måte som er beskrevet i filene som ligger sammen med programmet på Macprog.

Kontakt oss gjerne med erfaringer og eventuelle forslag til forbedringer. Tilbakemeldinger og forslag kan sendes til macadm@usit.uio.no.

Publisert 1. apr. 2019 13:02 - Sist endret 25. jan. 2022 13:31