Dekningsmåling

Telenor har laget en egen app for dekningsmåling, men da denne krever brukerregistrering etc er ikke dette hensiktsmessig ift avtalt kartlegging hos UiO.

Forhandlere og selger i Telenor har tilgang til denne måleappen.

Som et alternativ vil vi foreslå bruk av appen G-MoN for android. Bruker dere andre apper for å måle signalstyrke på f.eks. WiFi er det godt mulig at disse også kan benyttes til samme formål. Fint om data for utfordrende lokasjoner samles i en oversikt for videre behandling og prioritering. Bra om signalstyrke måles på tilgjengelige teknologier på lokasjonen ved å låse telefonen til hvert enkelt nett før måling. Se beskrivelse under.

Hvordan låse til et bestemt nett

På IOS er det Innstilinger -> Mobilnett -> Tale og data -> "velg 2G, 3G eller 4G"

På en Android telefon kan telefonen låses til et bestemt nett. På Samsung: Innstillinger -> Flere nettverk -> Mobilnett -> Nettverksmodus

• Bare GSM = 2G modus
  • Bare WCDMA = 3G modus
  • LTE/WCDMA/GSM = velges beste tilgjengelige nett.
  • Er det 4G nett vil telefonen henge på dette

Hvordan lese av signalmåling i G-mon?

Hva ønsker vi Telenor å vite?

Publisert 16. feb. 2016 15:29 - Sist endret 16. feb. 2016 16:11