Bufret Exchange-modus i Outlook

Bufret Exchange-modus vil si at du laster ned hele eller deler av e-posten din til lokal maskin.

Det du laster ned blir liggende i en fil med endelsen .ost

Denne e-posten vil du ha tilgang til selv om du ikke har kontakt med selve serveren der e-posten din ligger. Det vil gå raskere å søke etter e-post som er lastet ned lokalt.

Ved UiO er bufret Exchange-modus i utgangspunktet slått på for alle, og det er e-post fra de siste 12 månedene som lastes ned.

Hvordan endre bufret Exchange-modus

1. Gå til Backstage-visningen.
  2. File/Account Settings/Account Settings.
  3. Velg E-mail account
  4. Velg Change under E-mail
  5. Huk av for Use Cached Exchange Mode hvis du vil aktivere, eller ta haken bort hvis du vil deaktivere.
  6. Du kan endre tidsrommet ved å dra i spaken.
  7. Etter at du har endret og startet Outlook på nytt, kan det ta lang tid før alt er synkronisert!

Bruk bufret exchange modus

8. Når du nå åpner en mappe, vil du bare se e-post fra det siste året.
  9. Hvis du vil se alt som er i mappen, klikker du på Click here to view more on Microsoft Exchange.

Trykk her for å se mer om Microsoft Exchange

Problemer med filtrering og eksportering

Selv om du ser all e-posten på skjermen, vil et filter bare klare å plukke ut det som ligger i .ost-filen. Det samme gjelder hvis du skal eksportere en mappe.

Velger du å laste ned hele e-postfilen din, vil det fungere.

Det vil også fungere hvis du slår av bufret Exchange-modus, men det er lurt å aktivere den igjen etterpå.

Søk i veiledningene
Publisert 20. nov. 2018 14:24 - Sist endret 5. jan. 2022 13:04