Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for større nasjonale satsinger (NFR)

Til stede: Natalia Andronova (OD), Målfrid Hoaas (HF), Vibeke Alm (FADM), Egil Bakken (MN), Mahmood Ayaz (MED), Siri Johnsen (JUS), Johannes Elgvin (prosjektleder), Kari Henriksen (koordinator/referent) 

Johannes presenterte prosjektet, nettside for ekspertgruppen og risikoanalysen

  • NFR- gruppen skiller seg litt fra de andre ekspertgruppene fordi NFR har monopol i Norge på å finansiere deler av forskningen. I tillegg håndteres ofte NFR-søknader i stor grad av de enkelte instituttene. Avklaringer om hva fokus for gruppen skal være, krever derfor litt mer arbeid. 

  • De store satsingene blir et viktig fokus, hvor samarbeid skal etableres på tvers av flere enheter og nivåer i organisasjonen. Dette gjelder store senterutlysninger som SFF, SFI og FME, samt forskningsinfrastruktur. 

  • Hvorvidt gruppen både skal jobbe med mindre prosjekter som FRIPRO og større satsinger, må diskuteres. Kanskje kan gruppen jobbe med begge deler, men det kan være lurt å ikke gape over for mye i starten. 

  • Det er viktig at gruppen får til et samarbeid og kommunikasjon med med "task force" og andre instanser som jobber med SFF ved UiO, uten at vi går i bena på hverandre. 

  • En naturlig oppgave for gruppen vil være å samle UiO-ansatte omkring bestemte utlysninger.  

  • Det finnes et administrativt SFF-nettverk ved UiO, som er koordinert av Siri Johnsen. Her deles informasjon om drift av SFFer. Kompetansen som dette nettverket sitter på, må tas inn i ekspertgruppen. 

  • I tillegg til drift av SFFer, er det også viktig med et fokus på søknadsprosessen. Mange faktorer i søknadsprosessen er avgjørende for hvordan SFFet blir etter etableringsfasen. 

  • Gruppens representant fra FADM får kanskje en litt annen rolle enn de andre ekspertene - vil kunne bidra med andre perspektiver som informasjon om maler og retningslinjer, etc. 

Publisert 6. mars 2020 13:42 - Sist endret 19. juli 2020 05:27