Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte: Referat fra møte i ekspertgruppen for større nasjonale satsinger (NFR)

Innkalt: Vibeke Alm (FADM), Natalia Andronova (OD), Egil Bakken (MN), Johannes Elgvin (prosjektleder), Målfrid Hoaas (HF), Siri Johnsen (JUS), Charlotte Kildal (SUM), Elisabeth Havsberg Seland (MN) og Malin Solli Wandem (SV)

Forfall: Veslemøy Ramsfjell (MED) og Marika Vartun (UV)

  • Endringer i arbeidsgruppen
    • Mahmood Ayaz (MED) har gått ut av gruppen og er blitt erstattet med Veslemøy Ramsfjell (MED), som kommer fra gruppen for tematiske EU-prosjekter
    • Leder av gruppen, Siri Johnsen, går ut av gruppen fra og med 30.9, og ny leder av gruppen blir Malin Solli Wandem.
  • Avklaring fra prosjektleder Johannes Elgvin; hvilke enheter og kontaktpersoner er med i de ulike samarbeidskonstellasjonene. Det vil lages en oversikt på prosjektets nettsider over hvilke personer som er med i samarbeidskonstellasjonene og hvilke ekspertgrupper disse er knyttet til. 
  • Vibeke Alm (FADM) ga en orientering om NFRs store satsinger og noen av UiOs prosesser og ressursgrupper som er knyttet til satsingene. Presentasjon.
  • Egil Bakken (MN) tok opp en diskusjon om forskningsinfrastruktur og prioriteringer på tvers av UiO. Problemstillingen skal i første omgang opp på ledernivå og diskuteres i FI-utvalget før den vil komme tilbake til ekspertgruppen på et senere tidspunkt.
  • Hvordan skal vi fordele oppgaver - det ble diskutert kort hvilke oppgaver ekspertgruppen skal ta tak i nå, hva som skal være fokus og hvem som skal begynne med hva. Det er fortsatt behov for avklaringer og dette er tema for neste møte 18/9: Aktiviteter, tidslinje og dokumentasjon av resultater. 
  • Aktiviteter fremover - Det er behov for å utarbeide en sjekkliste og potensielt en mindre workshop/presentasjon på best practice i forbindelse med årets SFF-utlysning. Vibeke Alm (FADM), Målfrid Hoaas (HF) og Malin S. Wandem (SV) tar tak i dette. 

 

Publisert 19. aug. 2020 09:26 - Sist endret 31. aug. 2020 10:18