Temamøte for LOS: Kommunikasjon, informasjon og nettsider knyttet til ekstern finansiering

For de som jobber med forskning eller forskerstøtte blir det stadig viktigere å ha kunnskap om ekstern finansiering. Det er viktig å nå ut til forskningsadministratorer, ledere og forskere med informasjon om finansieringsmuligheter i en søknadsfase, men også alt man skal forholde seg til i driftsfasen - så som økonomi, personal, formidling og rapportering. I tillegg må forskningen skje i henhold til gjeldende regelverk og retningslinjer, som bør tilgjengeliggjøres på en brukervennlig måte.

Om temaet

UiO har behov for å spre informasjon om pågående prosesser og aktuelle saker, slik som endringer i regelverk og rammebetingelser. Dette er informasjon som det er viktig at ansatte får, i riktig form og via rett kanal. For å få til dette er det viktig med gode rutiner og systemer for kommunikasjon.

I LOS koordinerer vi ulike UiO-nettverk innen kommunikasjon, nettarbeid, internasjonalisering og forskningsadministrasjon. De ulike foraene koordineres på forskjellige steder i LOS, og snakker ikke nødvendigvis godt nok sammen på tvers. Det samme gjelder naturlig nok for deltakerne i de ulike nettverkene fra enhetene. I tillegg sitter de som jobber med kommunikasjon i LOS spredt i ulike seksjoner og avdelinger.

Hva skal LOS gjøre?

Hvordan jobber vi med kommunikasjon, informasjon og nettsider innen feltet ekstern finansiering? Hva er eventuelle utfordringer? Hvordan kan vi sikre god nok kobling mellom de ulike fagkompetansene (kommunikasjon og finansiering)? Hvem er målgruppene våre, hva trenger de, og hvordan når vi dem best?

Spørsmål som kan være interessante å diskutere nærmere:

  • Hva anser dere er LOS sine oppgaver innen dette temaet?
  • Hvordan gjøres dette i dag?
  • Bør noe gjøres annerledes?
  • Hvordan få til bedre samhandling i LOS?
  • Hvordan få til bedre samhandling mellom LOS og andre? (eksterne og interne)
  • Bør roller og ansvar avklares tydeligere?
  • Hvordan er kapasiteten på området?

 

 

 

Publisert 11. okt. 2016 12:43 - Sist endret 7. feb. 2020 16:53