Innfører nytt utskriftssystem på UiO

Av hensyn til sikkerhet kommer det nå nytt utskriftssystem. Det eneste du som har UiO-eid maskin trenger å gjøre, er velge en ny skriver i utskriftsdialogen.

Nærbilde av hender som henter utsrkift fra skriver. Fotografi

Illustrasjon: Colourbox

Navnet på skriveren og skriverkøen blir ny. Har du en datamaskin som er i driftssystemet på UiO, og det har de fleste, velger du ny skriver i dialogruten du får opp når du skriver ut.

  • Windows PC: Velg skriveren som slutter på pull.uio.no
  • MacOS: Velg skriveren som inneholder ordet papercut

Skal du skrive ut fra en enhet som ikke er i driftssystemet, for eksempel en privat maskin, nettbrett eller telefon, kan du enten skrive ut fra en nettside eller ved å installere en liten programvaresnutt.

Du finner hjelp på nettsiden Hvorfor kommer ikke utskriften min.

Nye skrivere installeres fra 2. oktober

Mandag 2. oktober begynner IT med å installere skriverne i Henrik Wergelands hus, deretter kommer turen til Niels Treschows hus, PA Munchs hus og Sophus Bugges hus.

En og en skriver vil være utilgjengelig et par timer den dagen overføringen skjer, men det vil alltid være en skriver i nærheten du kan bruke. Det vil også være ekstra IT-personell til stede i bygget.

IT-hjelp er også tilgjengelig som vanlig. Skriverne i de andre byggene der HF holder til, vil bli overført etter hvert.

Noen skrivere må «pensjoneres» fordi de er for gamle for det nye systemet. Siden vi skriver ut mindre enn tidligere, blir ikke alle gamle skrivere erstattet. Hvis du går for å hente utskriften din og den gamle skriveren ikke er der, er det ikke langt til neste, og det er merket med oppslag hvor du skal gå.

Publisert 27. sep. 2023 13:40 - Sist endret 17. juni 2024 14:59