English version of this page

MED-nytt, nr 6 – 2022

MED-nytt.

Leder: Nye muligheter med Circle UBildet kan inneholde: skjorte, hake.

Visedekan Eivind Engebretsen, gir oss en oppdatering om universitetsalliansens planer for våren og hvordan vi som er ansatte og studenter ved MED kan bidra til og benytte oss av mulighetene disse bringer. Han vil gjerne ha kontakt med ansatte og studenter som kan tenke seg å bidra. Særlig spennende er det med de 15 nye emnene og det det nye masterprogrammet vi kan få ta del i å forme. Få også med deg informasjon om 3 sommerskoler med mer.

Les hele lederartikkelen.

forskningsadministrasjonen på seksjonsmøteVennskapelig konkurranse for bedre samhold og mer fysisk aktivitet

Forskningsadministrasjonen har sørget for sosial moro, fysisk aktivitet og samhold på hjemmekontor. En liten dytt gjorde en forskjell. Les mer om testing av appen "Dytt Pro" som gav en boost for arbeidsmiljøet i seksjonen. Kanskje noe for flere?
Les hele saken og la dere inspirere.

NCMM søker en ny gruppeleder!Bildet kan inneholde: person, ansikt, kinn, hode, smil.

– NCMM søker en framstående kandidat til å bli med i vårt innovative vitenskapelige miljø og etablere et forskningsprogram innen maskinlæring. Dette er en gylden mulighet for en ung forsker til å ta det avgjørende neste steget i karrieren, sier NCMM-direktør professor Janna Saarela. Stillingen tilbys en generøs oppstartspakke på 1,8 millioner EUR over den første femårsperioden. NCMM legger vekt på tverrfaglig samarbeid. Gruppelederstillingen kan kombineres med en bistilling (20 %) ved et nasjonalt universitetssykehus for å lette translasjon av resultater og klinisk samarbeid. Les mer og søk: fristen er 18. april.

Ny innsikt i hvordan øke innovasjon fra akademisk forskning Arnoldo Frigessi

Norge har en ambisjon om å bygge en sterk industri innen digital livsvitenskap. Digitalt Liv Norge-rapporten: TO BE: Moving the Digital Life Sciences in Norway towards increased Innovation gir ny innsikt. Rapporten avslutter første fase av det strategiske prosjektet «Et veikart for akademisk forskningsintensiv innovasjon», som ledes av professor Arnoldo Frigessi (IMB).

Klart for ny innovasjonsmøteplass for akademia og næringsliv

Bildet kan inneholde: grønn, virveldyr, stående, pattedyr, gest.Veksthuset for livsvitskap og næringsklynger sparkar i gang innovation hangouts der forskarar, studentar og næringsliv kan bygge nettverk. Slik vil vi legge til rette for samarbeid som gjer at forskinga ved UiO kjem pasientar og samfunnet til gode. Les mer.

Studier

Åpen dag på Universitetet i Oslo

Bildet kan inneholde: smil, møbler, bord, vindusblind, gjøre.Flere tusen elever fra videregående skoler kom innom på åpen dag forrige uke. Hele campus Blindern var åpen for elever på videregående skoler som inviteres inn til et tett program med miniforelesninger, stands, speed date med studenter og andre aktiviteter. Stands for utdanning i helseledelse og helseøkonomi, klinisk ernæring og medisin ble godt besøkt under hele dagen. Les hele saken.

Informasjon til ansatte

Ledelsens møter

Lederforum 15. mars: Enhetsspesifikke rutiner for forskning - Studiesaker - Forskningssaker - Nytt fra instituttene

Referat fra Lederforum 1. mars: Orientering om nettobidrag - Studiesaker - Forskningssaker - Nytt fra instituttene - Aktuelle priser

Sakskart til Fakultetsstyremøte 8. mars.

Frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs.
Oppdatert oversikt: Kommende disputaser

Aktuelt om forskning

Du kan også følge med på MED-fakultetet på facebook, twitter, Linkedin og Instagram.

Uniforum kronikk: Kræsjkurs i forskningskommunikasjon

Vi trenger et program for erfaringsutveksling om forskningskommunikasjon. I mellomtiden har vi kanskje noe å lære av pandemiekspertene? Av Kristian Bjørkdahl, forsker ved Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo

Vil du skrive for medisinbloggen?

Klør det i formidlingsfingrene? Publikum venter på deg! Forsker du på et tema du synes flere bør vite om og ønsker deg formidlingspoeng? Da kan du ta kontakt med bloggredaksjonen på medisinbloggen@medisin.uio.no, og så legger vi en plan sammen.
 

svimmelhetMedisinbloggenEr du svimmel etter hodeskade? Da kan du ha fått krystallsyke av Helene Andersson. Studentinnlegg: Krystallsyke kan oppleves svært skremmende og kan gi mye ubehag. Heldigvis er det en ufarlig sykdom som de fleste blir helt friske av.

 

AlzheimerforskereIMB: Alzheimer fører til endringer i små blodkar i hjernen av Cecilie Bakken Høstmark. Får hjernen din mindre blodtilførsel, kan det utløse Alzheimers sykdom. Forskere ved UiO ville finne ut om du får flere eller færre små blodkar, og hva et spesielt protein har med det å gjøre.

 

Bildet kan inneholde: briller, synsomsorg, menneskelig, briller, erme.NCMM: Meet Sebastian Waszak: Understanding childhood brain tumors to improve clinical decision-making. NCMM Group Leader Sebastian Waszak and his team are advancing the understanding of childhood brain tumor evolution, exploring new approaches to molecular diagnostics, and utilizing knowledge gained from clinical cancer genomics.


Helsam: Ønsker mer nyanser i debatten om omskjæring av jenter og gutter av Thea Cecilie Engelsen. Et nylig publisert temanummer, med postdoktor Ingvild Bergom Lunde som medredaktør, åpner for en breiere debatt om omskjæring.

 

ekgForskning.no: Forskere har målt hjerne­aktiviteten til en døende mann. Forskerne spekulerer på om hjerneaktiviteten kan stemme med at livet går i revy når vi dør. Johan Fredrik Storm og Bjørn Erik Juel kommenterer funn.

 

Forskning.no: Derfor dør psykisk syke av hjerte­problemer. Psykiske lidelser gir kortere levetid. Ofte er det hjertet som svikter. Det kan skyldes genene, ikke bare usunn livsstil. Ole A. Andreassen samarbeider med forskere i de andre nordiske landene, Estland og Skottland for å finne ut hvorfor den som er psykisk syk, risikerer dødelige hjerte- og karsykdommer.

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å avregistere deg her. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her. Følg også med på nyheter fra MED på facebook, twitter, linkedin og instagram

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 23. mars 2022 19:48 - Sist endret 28. okt. 2023 03:31