English version of this page

MED-nytt, nr 14 – 2023

Åpningen av Campus sør. Nye studieplasser til medisin. ERC til Boccara. Nye retningslinjer for labjournal og mulighet for å få elektronisk labjournal.

MED-nytt.

Dekan Hanne Flinstad Harbo

Leder: 
Vellykket åpning av vår UiO Campus sør

Gratulerer med UiO Campus sør, studieplasser til medisin, priser og tildelinger, - og delta på høstens arrangementer! 

Les hele lederartikkelen

 

 

 

Ledelsens spalte

Elektronisk labjournal og nye retningslinjerBildet kan inneholde: panne, briller, øyenbryn, halsbånd, erme.

Forskningsdekan Jan Bjålie oppfordrer alle som forsker på lab til å ta i bruk den nye elektroniske labjournalen som nå tilbys ved UiO. Les mer her: Elektronisk labjournal.

Få også med deg fakultetets nye retningslinjer for bruk av labjournal til forskning, vedtatt av dekanen i lederforum 5. september.

UiO holder kurs i den nye standarden for forskningsintegritet ved UiO. Påmelding ved henvendelse til seniorrådgiver Katrine Ore.

Aktuelle saker om MED

Charlotte BoccaraERC Starting Grant til Charlotte Boccara

Charlotte Boccara mottar 1,5 millioner euro for prosjektet SleepCog. Målet er å avdekke hvor viktig søvn er for sunn utvikling av hjernen. Les mer på nettsidene for NCMM.

 

Olweus finalist i konkurranse om millioner til kreftforskning

Professor Johanna Olweus er sammen med samarbeidspartnere valgt ut i finalen av Cancer Grand Challenges. Blir de valgt ut for finansiering, håper de å bidra til nye behandlingsmuligheter for pasienter med kreft. Les hele saken på Klinmeds nettsider.

Studier

Nye studieplasser for medisin på Sørlandet

Regjeringen øker antallet studieplasser for desentralisert medisinutdanning ved UiO Campus sør med 20 plasser. Les hele saken på studiesidene våre.

UiO åpner sin første eksterne campus på Sørlandet sykehus. 

studenter på Campus sør–  Både Sørlandet sykehus, kommunene i regionen og universitetet bruker mye ressurser på etableringen, og resultatet blir et veldig bra tilbud for studentene og et løft for regionen, sier studiedekan Magnus Løberg. Les om den offisielle åpningen 24. august

Se også:

Orienteringer

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over møtedatoer. Neste møte er 3. oktober. Saker kan meldes inn og sakspapirer innleveres frem til kl. 12.00 siste torsdag før møtet. Referat fra forrige møte 5. september kommer her.

Oversikt over Fakultetsstyremøtene. Her finner du agenda og referat. Neste møte er 7. september. Frist for innmelding av saker var 31. august

Møter i Universitetsstyret i 2023. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte er 17.oktober.

Muligheter og frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO:IT og Bibliotek for medisin og realfag.
Oppdatert oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan også følge med på MED-fakultetet på facebook, twitter, Linkedin og Instagram.

familieMedisinbloggen: Barnehjernens utvikling – de minste barna trenger at voksne er følelsesmessig til stede av Anne Margrethe Myhre og Cecilie Klem Funderud. Som nyfødte er vi fysisk hjelpeløse sammenliknet med andre pattedyr. Heldigvis er hjernen vår rustet for å kompensere for dette.

 

operasjonApollon: Bereder grunnen for kunstige organer.
I dag er det stor mangel på organer til organtransplantasjoner. I fremtiden kan organene forhåpentligvis dyrkes i laboratorier. Nå er forskere i gang.  – Vi snakker om 20 til 30 år frem i tid. Vi legger nå de første brikkene for å få dette til, poengterer Stefan Krauss.

 

Illustrasjon psykisk helse

Klinmed: Pasientene i LAR blir eldre, sykere og mer ensomme. Lar -pasientene eldes raskere enn resten av befolkningen. Det medfører både opphopning av alvorlige sykdommer og psykiske plager.

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å avregistrere deg her. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her. Følg også med på nyheter fra MED på facebook, twitter, linkedin og instagram

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 7. sep. 2023 09:43 - Sist endret 31. okt. 2023 10:00