Ryddesjau for nye kolleger

Flere nye forskere fra inn- og utland begynner på instituttet i disse dager. Byggeaktiviteten har vært høy i sommer for å gjøre plass til alle.

Kollegkullet i 2012: Bak fra venstre forskningskonsulent Vera Østensen, førsteamanuensisene Lotte Thomsen, Thomas Schubert, Nikolai Olavi Czajkowski, Ole André Solbakken og Beate Seibt. Foran f.v. førsteamanuensisene Bente Træen, Stein Andersson, Marit Råbu, Vibeke Moe, Hanne Strømme og Hanne Oddli.

Tre sosialpsykologer, Lotte Thomsen og forskerparet Thomas Schubert og Beate Seibt, rykket inn i august, sammen med Stein Andersson (klinisk nevropsykologi) og Vibeke Moe (klinisk utviklingspsykologi).

I tillegg fikk helsepsykologi en ny kollega i professor Bente Træen 1. september. I juni begynte Mona Bekkhus som førsteamanuensis i utviklingspsykologi.

Foruten disse tiltrer fire førsteamanuenser i klinisk psykologi (Marit Råbu, Hanne Oddli, Hanne Strømme og Ole Andre Solbakken) i september, en førsteamanuensis i utviklingspsykoloigi i oktober, fire professor II og én førsteamanuensis II. Til sammen tilsettes 12 – 13 fast ansatte fra juni til november i år.

Samler faggrupper

Dette danner bakteppet for den høye byggeaktiviteten i sommer. Det har blitt hamret, saget og flyttet rundt på både møbler og medarbeidere. Dager, kvelder og sommervikarer har gått, men det har vært en plan bak all sjauingen. Arbeidet med å rydde plass til nye forskerkolleger har pågått i hele år.


Et livsverk i esker. Karl Halvor Teigen flytter til emeritikontoret, mens Birgitte Bøgh-Olsen hjelper til.

– Fokuset har vært at arealene rundt omkring i gangene her på PSI skal brukes til kontorer, og vi har derfor tømt en del rom som har blitt brukt mest som lager, sier kontorsjef Birgitte Bøgh-Olsen.

– Målet er å samlokalisere faggrupper og således legge til rette for samarbeid og fagutvikling, føyer hun til.

Hun trekker blant annet frem ombyggingen av et lite brukt undervisningsrom til åpent kontorlandskap (emeritikontor) og egne II’er-kontorer med to eller flere plasser per kontor. Dessuten må stipendiatene belage seg på å dele kontorer med hverandre.

Felleslager for forskningsdata

– Vi har ikke lenger kapasitet til at både midlertidige, II’ere og fast ansatte kan disponere egne kontorer, sier Bøgh-Olsen.

Smålagrene rundt omkring på huset vil erstattes av ett stort lager.

– Vi bygger et felleslager i kjelleren for forskningsdata.

En del fremtredende forskere ved PSI går i disse dager av med pensjon, og romslig økonomi har åpnet for mulighetene til å ansette tidlig, i håp om å sikre kontinuitet og kompetanseoverføring.

Det betyr at PSI i en periode vil ha flere ansatte enn normalt, men planen er at dette jevner seg ut etter hvert. 

Av Svein Harald Milde
Publisert 6. sep. 2012 14:30 - Sist endret 4. des. 2015 11:22