Refeat fra novembermøte i Ressursgruppen for EU

Ressursgruppa møttes på HF til årets siste møte.

Oppgaver fra møtet:
Roman er ny leder, Magnus avtaler møte for overføring.
Webinarer:
Juridisk og MED: Erlend og Magnus
ERC PoC: Roman (uke 6 / 7)
MSCA, etterutbetaling (ev. mottak): Roman og Magnus 
Eksportkontroll (vår 24): Jørgen.

 

Sak 1: Dagsorden og velkommen

Møtet var flyttet fra november til desember grunnet frafall, og møtet ble årets siste.

Roman Volchenkov er ny i gruppa, velkommen!

Sak 2: Gruppesammensetning

Marit går ut av gruppa, da hun tar over for Johannes som teamleder på SV.
Johannes skal 
utføre et oppdrag for universitetsdirektøren, og er ikke med i AU EFV det neste halve året. Inn for Marit kommer da Roman.

Magnus går ut av gruppa og som leder fra nyåret, og Roman blir ny leder!

Reidar går også ut av gruppa, og det trengs derfor flere nye. Fra AU EFV: "Det arbeides med konkrete kandidater fra MED og SV. I tillegg vil en tredje kandidat fra en mindre enhet bli forespurt."

Som det fremgår av referatet fra AU EFV endres mandatet:

Sak 2: Prosjektstyringsverktøy - finnes det noe der ute?

Gruppen diskuterte erfaringer med ulike programmer. Noen prosjekt bruker MS Projects, men det programmet er mer rettet mot komplekse prosjekter.
For enklere prosjekter vil programmer som Teams kunne fungere.
 

Sak 3: Nye konsulentavtaler
Flere lurer på hvordan det blir med ERC-intervjuer, kurs osv. i 2024 og fremover. 
Yellow Research har ikke avtale med UiO, men UiB har det, og det kan være Forskningsrådet og UIB arrangerer noe. Erfaringene med Innovayt og Ensipre er gode, selv om intervjuforberedelser nok var bedre med Yellow Research.
Bruk av skulespillere til å trene på formidling kan være lønnsomt for finalister, og MN og HF har gode erfarigner med det. 
PES vil bli diskutert i 2024, men det kan ligge an til kutt. Hvor ev. kutt skal tas diskuteres med Foskningskomiteen og FAN UiO i 2024. 

Sak 4: Planer fremover:

- Webinar om juridiske tjenester, med Jostein Greve og MED, har vært oppe før og kan planlegges på nyåret. NFR-gruppa har et arrangement om samarbeidsavtaler 12. desember, så vårt arrangement bør være litt unna i tid. Webinaret bør spisses. Erlend og Magnus ser på dette. 

- 13. desember er det samling for forskerstøtten på Union :)

-  Uvanlige ERC-prosjekt: Det er flere PoC ved UiO og det er flere som har med samarbeidspartnere i ERC-prosjekt. PoC vil være et sted å begynne, og SV har hatt noe liknende med deltakelse fra Brussel. Webianr kan planlegges for uke 6 / 7, og Roman følger opp.  
- Nytt format for ERC CV er et annet tema: formatet er endret i det siste, og rådgivere må kunne format og formidle om det. Ev. kan en dummy CV også lages, for å vise hvordan slikt kan gjøres. 

- MSCA og etterutbetaling: Et webinar om praksis og hvordan dette kan gjøres bedre. Temaet berører forskningsrådgivere, controllere, HR og ledelse, og går også inn på valutarisiko. Ev. oppfølging av webinaret vil derfor kunne bli relevant. Magnus hører med Hilde (MN) og Roman med Med. 

- Mottak av MSCA postdoktorer: Hvordan vi setter i gang MSCA-prosjekter er et relatert tema, der erfaringer fra Cofund kan ha overføringsverdi for PF.

- Oppdatering om verktøy for eksportkontroll (Jørgen, vårparten 2024). Verktøy er på plass og testes ut, og en guide skal også utarbeides. Verktøy presentes når klart, vår 24. 

Sak 5: Eventuelt

Opprinnelig var det satt opp et møte også neste uke, men dette avlyses. 

Publisert 21. nov. 2023 13:27 - Sist endret 6. des. 2023 13:39