Referat fra møte i AU-EFV 9. desember 2022

Til stede: Ingrid Sogner (FIADM), Ingse Noremsaune (MN), Maria Olofsson (MED), Magnus Garder Evensen (HF), Charlotte Kildal (SUM) og Johannes Elgvin (SV).

Meldt forfall: Jenny Graver.

Meldt forfall første del av møtet: Magnus Garder Evensen og Ingrid Sogner.

Sak 0. Valg av referent

Charlotte Kildal tok referat.

Sak 1. Nytt mandat for ressursgruppene

Ressursgruppene har oppdatert mandatet etter innspill fra AU-EFV og egne medlemmer. Det er også lagt inn en setning i mandatet for AU-EFV som nevner kontakt med de som avgir ressurser.

Forslaget til oppdaterte mandater som ble diskutert i møtet 

Oppsummering:

  • Vi endrer formulering på setningen som er lagt til i AU-EFVs mandat til "Være i dialog med ressursgruppemedlemmenes ledere ved behov".
  • I Ressursgruppenes mandats andre punkt "I samråd med AU-EFV prioritere områder og opprette tverrgående undergrupper for å løse konkrete oppgaver." I dette inngår det at AU-EFV og Ressursgruppene sørger for at det blir laget arbeidsbeskrivelser med tidsavgrensning for medlemmene av eventuelle undergrupper.
  • Vi endrer i siste setning (i blått) i ressursgruppens mandat: endre fra arbeidsutvalget til AU-EFV.

Med disse endringene er de nye forslagene til mandat godkjent og vil bli publisert på nettsidene til AU-EFV og ressursgruppene.

Sak 2. Nettsider og kommunikasjon

Vi har hatt et møte for å diskutere kommunikasjon og nettsider i prosjektet og er i prosess med å få på plass nettsider under For ansatte-sidene FANE-UiO. Vi er i dialog med ansvarlig for FANE-UiOs nettsider om dette. Forslag til struktur

  1. Introduksjonsside som presenterer forskerstøtte på tvers og viser veien videre til hhv relevante ressurssider i LOS, og til den nye ressurssidene. Denne vises i venstremargen på FANEs hovedside
  2. AU-EFVs mappe (som kan bygges ut med artikler)
  3. Ressursgruppene
    • A) Ressursgruppa for Forskningsrådets mappe (som kan bygges ut med artikler)
    • B) Ressursgruppa for EUs mappe (som kan bygges ut med artikler)
  4. Det lenkes til ressursene fra Prosjekt fellesløsninger innen forskerstøtte. Vi vil jobbe mer med hvordan ressurser som utvikles bygges inn i UiOs arbeidsstøtte-sider for forskerstøtte.

Diskusjon om bruk av Teams-rom som kanal for forskerstøtten på UiO. 

Vi ser noen utfordringer med å bruke Teams. Det er en kanal som kommer i tillegg til andre kanaler som epost og nettsider, og enkelte medlemmer i AU-EFV er bekymret for at det uten kvalitetssikring kan spres feilaktig informasjon, hvis det blir stor aktivitet. Samtidig er det også mange fordeler ved å bruke Teams. Det kan være en kanal for å lenke opp til eksisterende nettsider og ressurser, koble sammen folk som står i de samme utfordringene, et lavterskel forum for å stille spørsmål, osv.

Ressursgruppene ønsker å ta litt ansvar for å skape aktivitet gjennom å bidra med spørsmål, svar og lenking. AU-EFV vil vurdere status på vårparten.

Det vil legges inn en introduksjonsstekst i Teamet som beskriver at det er en delingsplattform for forskerstøtten, og at det vil være enheter som har ulike svar og ulik praksis på flere områder, men aat vi håper det kan gi nyttig informasjon og godt samarbeid på tvers.

Sak 3. UiO-dag for forskerstøtteapparatet

Orientering om hva som er diskutert i gruppene, foreløpige planer og veien framover. Forslag til prosess diskuteres i ressursgruppene og fremlegges for AU-EFV.

Ressursgruppene har begynt diskusjonen om hvilke temaer som passer til en kompetansedag, og hvilke som kan passe til webinar-rekken. Tentativt tidspunkt er september 2023.

Andre temaer som kan tas inn i oversikt er opplæring i prosjektadministrasjon og lederskap; administrativ oppfølging av eksternfinansierte prosjekter; prosjektkoordinatorrollen, samt Excel/DFØ-kurs.

Sak 4. Ressursgruppen for EU

Foreløpige orienteringssaker:

  • Linjer og ansvar
  • Oppgaver og Teams-rom for ressursgruppa
  • Mulige oppgaver i undergrupper
  • Arbeid mellom møtene og "hjemmelekse" til neste møte
  • Kontaktpunkt - hvordan komme i kontakt med gruppa
  • Webinarer for forskerstøtten
  • Eksempler på samarbeid mellom ressursgruppene: årlig dag, mva-problematikk

Sak 5. Ressursgruppen for Forskningsrådet

Foreløpige orienteringssaker:

  • Teams-rom for gruppa er på plass
  • Webinarer og temaer er listet opp og skal utvikles /prioriteres
  • Kommunikasjonsflyt og kontaktpunkt
  • Innmelding av saker/ forslag
  • Ulike problemstillinger: MVA, endringsmeldinger, personvern, arbeidsverktøy, IPR, osv.

Sak 6. Eventuelt

Det var ingen saker til eventuelt.

 

Publisert 5. des. 2022 14:05 - Sist endret 20. juni 2023 04:27