Referat fra møte i AU-EFV 8. november 2023

Til stede: Ingrid Sogner (FIADM), Ingse Noremsaune (MN), Maria Olofsson (MED), Jenny Graver (JUS), Magnus Garder Evensen (HF), Charlotte Kildal (SUM), Linn Stølan (UV) og Johannes Elgvin (SV).

Sak 1. Endringer i AU-EFVs medlemmer

Fra 1. november til 1. mai vil Johannes Elgvin utføre et oppdrag for universitetsdirektøren som innebærer å være sekretariatsleder knyttet til utredningsarbeidet om en om mulig felles organisering av Det medisinske fakultet og Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Johannes vil ikke kunne stille i  FANE-UiO eller AU-EFV i denne perioden. Marit Eldholm går inn som teamleder for forskerstøtten ved SV og blir SVs representant i FANE-UiO og i AU-EFV. Dette er avklart med Ingrid Sogner.

Endringene medfører også at Ingrid må utpeke en ny leder av AU-EFV. Ingse Noremsaune er forespurt og har takket ja til vervet som leder av AU-EFV.

FANE-UiO vil bli orientert i førstkommende møte.

Sak 2. Endringer i ressursgruppenes medlemmer

Magnus Garder Evensen som leder ressursgruppen for EU og Charlotte Kildal som leder ressursgruppen for Forskningsrådet har meddelt at de ikke fortsetter til neste år. Marit Eldholm går ut av ressursgruppen for EU og inn i AU-EFV som SVs representant etter Johannes Elgvin. Det er i tillegg ytterligere ett medlem som går ut av EU-gruppen. Dette medfører at AU-EFV må finne nye ressursgruppemedlemmer og ledere. 

AU-EFV diskuterte ressursgruppenes sammensetning og oversikt over tidligere innmeldte kandidater og kom i fellesskap fram til et forslag til ny sammensetning. 

Ressursgruppen for Forskningsrådet trenger ett nytt medlem og det arbeides med en konkret kandidat fra MED. AU-EFV har også et konkret forslag til ny leder av ressursgruppen som vil bli forespurt.

Ressursgruppen for EU trenger tre nye medlemmer. Det arbeides med konkrete kandidater fra MED og SV. I tillegg vil en tredje kandidat fra en mindre enhet bli forespurt.

Forslag til justering av mandatene

I forbindelse med utskifting av medlemmer i ressursgruppene ønsker AU-EFV å oppdatere mandatene til ressursgruppene, slik at varighet på medlemskap og lederverv omtales. Dette har også vært et ønske fra ressursgruppene. Det er tidligere foreslått to år og rullerende, slik at nye medlemmer oppnevnes for to år, mens de som allerede har sittet et år, vil ha ett år igjen.

AU-EFV vedtok et nytt tredje punkt i innledningen til ressursgruppenes mandat:

  • Medlemmene oppnevnes for to kalenderår av gangen med mulighet for forlengelse. Leder oppnevnes for ett år av gangen med mulighet for forlengelse. Virketiden til hvert medlem synliggjøres i medlemsoversikten på ressursgruppens nettsider.

FANE-UiO vil bli orientert i førstkommende møte.

Sak 3. Evalueringsrapport - kompetansedagen

Magnus la fram en oppsummering av evalueringsrapporten med en del læringspunkter som AU-EFV deretter diskuterte og vil ta med seg i det videre arbeidet. Diskusjon om hvordan vi fremover tidlig skal presisere tema og handlingsrom for neste kompetansedag. Videre ble det besluttet at AU-EFV skal invitere til noen fellesmøter med begge ressursgruppene, ikke bare ressursgruppelederne. Dette for å oppnå felles forståelse for oppdrag og mål.

Evalueringsrapporten (pdf)

Publisert 3. des. 2023 18:02 - Sist endret 3. des. 2023 18:02