Webinar: Vi har fått MSCA-PF – hva nå?

UiO mobiliserer sterkt mot Horisont Europa, ikke minst mot MSCA Postdoctoral Fellowships (PF) i søyle én. Det stilles særegne krav til slike prosjekter, som er individuelle mobilitetsstipend med «lump sum»-finansiering. Hva må vi i forskerstøtten tenke på i oppstartfasen og hvordan tilrettelegger vi for god prosjektgjennomføring?

illustration

Illustrasjon: Colourbox

Se opptak av webinaret her:

 

 


Dette webinaret vil gi praktiske råd når det gjelder kommunikasjon med kandidaten, ansettelsesvilkår, arbeidsavtale, oppstartsdato, budsjettering og rapporteringskrav, og hvordan legge til rette for en god oppstart og drift av MSCA-PF-prosjekter.

Noen skal også på opphold i andre land og/eller sektorer på secondments eller placements med UiO som arbeidsgiver og prosjektansvarlig. Atter andre skal gjennom Global Fellowships være utenfor Europa i to år og kommer først til UiO i sitt tredje år. Hva innebærer disse samarbeidsformene med andre institusjoner for UiO og for kandidaten?

Vi får presentasjoner og erfaringsutveksling den første timen og setter av en halvtime til diskusjon på slutten. Det blir mulighet til å stille spørsmål til erfarne EU-rådgivere på feltet.

Målgruppe

Webinaret vil være nyttig for HR-ansatte, prosjektøkonomer og forskningsrådgivere som er, eller forventes å bli, involvert i MSCA-PF prosjekter. Det vil også være nyttig for alle i forskerstøtten som jobber mot årets frist 13. september.

Zoom

Ingen påmelding.

Om arrangementet

Webinaret inngår i en serie for faglig påfyll for forskerstøtteapparatet på hele UiO.

Del erfaringer og meld inn behov for forskerstøtten ved UiO

Har du/dere erfaring som kan være relevant for andre? Vi ønsker innspill fra dere som jobber med forskerstøtte på UiO, både små og store tips om rutiner, retningslinjer og verktøy. Vi ønsker også forslag til problemstillinger, og eventuelt løsninger på disse, som kan være tema for webinarer.

Meld inn forslag og behov

Emneord: EU, Finansiering, MSCA, Lump sum, Mobilitet
Publisert 18. apr. 2023 11:48 - Sist endret 12. mai 2023 07:53