Møte i internationalt nettverk 24. mai 13-15

Frafall: Sigrid/SKS, Anna/SFUI, Svein/EL, Trine/SFUI, Maria/MN, Guri/SFUI, Jens/JUS, Camilla/TF

Sak 1: Vi minner om at fristen for å melde seg på sommerseminaret er 25. mai. Påmelding via nettskjema.

Sak 2: Avtaledag foreslås 12. juni (ev. 11. eller 14. juni) - hvilken dag passer det? v/SOT

Referat (SOT): Det passer for alle med avtaledag den 12. juni.

Sak 3: Erasmus +: høstens stipendutbetaling for H18. Tone/SFUI

Referat (SFUI):

"Før Erasmus-stipend kan utbetales må studentene ha:

1: levert søknadsskjema, 2: avlagt OLS-test, 3: sendt inn signert stipendkontrakt.

Frist for utbetaling 15. august: må ha levert disse tre tingene innen 20. juli. Frist for utbetaling 15. september: må ha levert disse tre tingene innen 20. august. "

Sak 4: Erasmus +: Kort orienteringssak om Global Mobilitet. Sara/SFUI

Referat (SFUI): Basert på søknad innsendt 1. februar 2018, fikk UiO, ved ILN innvilget støtte for samarbeid med Georgia og University of Tbilisi State University, Center for Scandinavian Studies.

Informasjon til enheter som har fått innvilgete prosjekter: https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/internasjonalisering/avtaler/erasmus-pluss/global-mobilitet/index.html

For informasjon om tildelingen i Norge: https://www.siu.no/Hoeyere-utdanning/Erasmus-i-og-utenfor-Europa/global-mobilitet/om-tiltaket

Sak 5: Kampanjeuka høsten -18. Alle

Referat (ALLE): Det er viktig at dato og tid for de større fakultetsmøtene og stands blir satt før sommeren, slik at alle som er avhengig av det for å planlegge sine egne infomøter osv får gjort det.

Tone sender  ut epost med mulighet for bestilling av plakater. Sender også ut PP til monitor og forelesninger.

Sak 6: INT-nettverket, form og sakslister framover. Alle

Det har ofte vært snakk om at nettverket er for driftspreget, og at de små tingene tar for mye plass. Nettverket brukes ikke aktivt til diskusjoner, er ikke kompetansefremmende og løfter i liten grad internasjonaliseringsarbeidet på UiO. Vi har tidligere snakket om å planlegge temaer for et semester av gangen, og der hvert tema forberedes. Trenger vi en arbeidsplan for noe slikt, og kan hende en arbeidsgruppe - eller flere?

SIU-utlysninger og EAIE Geneve i september er eksempler på hva vi i liten grad har forholdt oss til nettverket.. Er det interesse for å løfte opp dette, og i så fall hvordan kan vi gjøre det? 

Referat (ALLE):

  • FANE-verket har et mer definert mandat. Vi skal allikevel erfaringsutveksle, dele god praksis, bidra til lik praksis etc. Vi er ikke flinke nok til det i dag.  
  • Ansvaret for endring må være et felles ansvar, og ikke ligge på de som har møteledelse dersom nettverket skal ha en saksliste utover løpende driftssaker.
  • Vi har ikke ressurser til arbeidsgrupper, må ha løsninger som ikke skaper mye merarbeid
  • Vi må være driftspreget også, det er det vi jobber med
  • Forslag om å på hvert nettverksmøte bli enige om tema til diskusjon for neste møte

Søknader til utlysinger som NORPART etc. har en tendens til ofte å gå veien rundt int.koord på fakultet/institutt og rett til admin sentralt, slik at fakultetene ofte ikke er klar over søknader fra eget fakultet. Viktig derfor at UiO sentralt i større grad bruker nettverket som kanal for slike saker.  

Til neste møte i august settes EAIE konferansen opp som sak der vi presenterer planer vi har for konferansen og utveksler konferanseerfaringer. Hensikten samlet sett er å få mer utbytte av konferansen ved å få tips og lære av hverandre.  

Sak 7: Ny møteleder for INT-nettverket fra høsten. JUS, SV og UV har hatt oppgaven de tre siste årene. Hvem tar over for studieåret 2018/19? Alle

Ref: Før de tre fakultetene ovenfor hadde MN og HF nettverket. MED er siste fakultet ut og tar derfor over stafettpinnen etter UV. Turnusen framover blir som følger:

2018/19: MED

2019/20: HF

2020/21: MN

2021/22: JUS

2022/23: SV

2023/24: UV

Frem til 2013 var det SIS som koordinerte nettverksmøtene. I forbindelse med IHR og innføring av nærhetsmodellen ble man enige om "en ambulerende ordning hvor fakultetene får ansvaret for å arrangere nettverksmøtene fremover... ", se referat fra desember 2012. Dvs. at UiO sentralt ikke skulle ha møteledelse for å unngå at sakslisten av nettverket ble for sentraltungt og for lite aktuell for fakultetene. Det ble satt spørsmålstegn om det i dag utgjør en risiko. Ingen konklusjon.

Eventuelt:

Sak 1: 15. juni er siste frist til å melde fra om studenter som skal til USA neste semester i forbindelse med utdeling av UNIFOR-stipend. Nettsidene er blitt oppdatert med denne informasjonen.  

Sak 2:  NORPART

Sak 3: Kvoteordningen

Sak 4: Emneavklaringer v/Tron. Det er ulike praksis på fakultetene av forskjellige grunner, og SV ønsker å presentere sin løsning og undersøke om denne kan være modell for en mer felles løsning. SV kaller inn de som jobber med emneavklaringer til møte før sommeren.

Sak 5: Frivillig praksis i Erasmus+; en student på SV ønsker å prøve om det er mulig å reise på Erasmus+ praksis før endt studium og få stipend til dette selv om praksisen ikke kan inngå i studiene. AF sjekker om dette er en mulighet vi kan åpne for på UiO.

Publisert 20. mars 2018 10:46 - Sist endret 17. mai 2023 18:32