Agenda for møte i Koordineringsgruppen for likestilling 15. februar 2012

Tid: kl. 09.15-11.00

Sted: Rådssalen, Lucy Smiths hus 10. etajse

1. Referat fra møtet 07.12.2011

Vedlegg 1: Referat (pdf)
 

2. Utredning om tildeling av tilleggspoeng for det underrepresenterte kjønn ved opptak til medisin, odontologi og psykologi ved UiO

Etter en innledende diskusjon på møtet 7. desember 2011 var det enighet om at Koordineringsgruppen skulle ha en mer substansiell diskusjon for å komme med en anbefaling til universitetsledelsen.

Informasjon: Menn i mindretall - artikkel om kjønnspoeng av Beate Sletvold Øistad av 24.01.2012 (kifinfo.no)
 

3. Budsjett 2012

Utkast ettersendes.
 

4. Oppfølging av handingsplan for likestilling i 2012
 

5. 8. mars-arrangementet i 2012

Arrangementet skal være på litteraturhuset kl. 16-18, og forberedes i samarbeid med Kommunikasjonsavdelingen og STK.

Vedlegg 2: Utkast til program (pdf)


6. Høring NOU 2011:18 En struktur for likestilling

UiO skal gi en høringsuttalelse om denne saken innen 9. mars.

Vedlegg 3: Notat med kort gjennomgang av utvalgets forslag (pdf)
 

7. Nedleggelse av kjønnsforskningsprogrammet - NFR

Forskningsrådet har vedtatt at det pågående kjønnsforskningsprogrammet ikke skal erstattes med et nytt når femårsperioden er omme. Forskningsrådet vil kanalisere midlene til programmet Samfunnsutviklingens kulturelle forutsetninger (SAMKUL), og det såkalte balanse-programmet, som starter for fullt i 2013.
 

8. Orienteringssaker

a. Nettverksmøte 2012 arrangeres i Stavanger 9.-10. februar. Hovedtema for møtet er tiltak som kan bidra til bedre kjønnsbalanse i akademia.

b. Tildeling av midler – Insentivmidler for matnat

c. Coaching for førsteamanuenser

d. Vi har sagt ja til å holde neste nettverkssamling for likestillingsmedarbeidere ved universiteter og høgskoler i 2013. Møtet skal arrangeres i samarbeid med KIF-komiteen, og det blir tildelt 50 000 til formålet fra komiteen.

e. UiO er bedt om å delta på et EU-prosjekt som heter“Peer Assessing the gender integration in European Higher Education at the institutional level – GenWatch”. Vi er bedt om å delta i en avgrenset del av prosjektet. Hovedmålet er å evaluere flere universiteter mht hvordan de integrerer et kjønns- og likestillingsperspektiv.

f. Ny forskningsrapport om tidsbruk fra AFI. Det skjeve forholdet mellom menn og kvinner i vitenskapelige stillinger ved universitet og høgskoler kommer fram i den rykende ferske rapporten Tidsbruk, arbeidstid og tidskonflikter i den norske universitets- og høgskolesektoren. Den er skrevet av Cathrine Egeland og seniorforsker Ann Cecilie Bergene ved AFI, og gjort på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet (KD).
 

9. Eventuelt
 

Det blir servert kaffe/te og frukt

Vel møtt!
 

Publisert 9. feb. 2012 09:06 - Sist endret 5. juni 2023 20:20