Referat fra møte i koordineringsgruppen for likestilling

Tilstede:

Åse Gornitzka, Tony Joakim Ananiassen Sandset (MED), Vibeke Blaker Strand (JUS) Greta Holm (HF), Marthe Amundsen (MN), Janne Elin Reseland (OD), Anne Julie Semb (SV), Anders Moss (UV), Trude Schmidt Øvregård (NHM), Beret Bråten (STK), Ada Lassen-Urdahl (Studentparlamentet), Mathilde Skoie (leder ressursgruppe mangfold og inkludering), Ragnhild Hennum (leder, Kifkomiteen).

Frafall: Irene Sandlie, Aud Valborg Tønnessen (TF), Helga Reiss (HF), Bente Follestad Bakken (KHM), 

Agenda:


Sak 1: Godkjenning av innkalling til dagens møte

  • Godkjent

Sak 2: Godkjenning av referat fra møte 01. november 2022


Sak 3: Møtedatoer og -plan for 2023

  • Vårens møtedatoer ble godkjent. Tema for vårens møter oppdateres utover våren.
Dato Tid Hvor Tema
Tirsdag 14. februar 13.30-15.30 LSH møterom 1003
  • Likestilling- og mangfoldrapport
  • Oppfølging etter universitetsstyret 7. februar
  • Hovedmålsettinger for 2023
Tirsdag 18. april 13.30-15.30 LSH møterom 1003
  • Hub-prosjektene SV - MN
Tirsdag 13. juni 13.30-15.30 LSH møterom 1003  

Sak 4: Presentasjon av forslag til tiltak fra ressursgruppen for mangfold og inkludering

Ressursgruppen for mangfold og inkludering er ferdige med sitt forslag til tiltak som skal inngå i Tiltaksplan for mangfold, likestilling og inkludering 2021-2024. Forslaget behandles i ulike fora før den sendes som vedtakssak til universitetsstyret 7. februar 2023.

  • Forslaget er sendt på e-post til koordineringsgruppen.
  • Leder for gruppen, Mathilde Skoie, presenterer gruppas forslag og anbefalinger for videre arbeid.

Koordineringsgruppen hadde flere innspill til de foreslåtte tiltakene og ressursgruppens anbefalinger for arbeid med neste tiltaksplan. Endringsforslagene fra koordineringsgruppen bearbeides inn i forslaget før saken går til universitetsstyret 7. februar 2023. Forslaget behandles også i dekanmøtet, Studentparlamentet og av organisasjonene (IDF) før universitetsstyret.

Koordineringsgruppen stilte seg bak forslaget om at koordineringsgruppen får en mer rent strategisk funksjon, samtidig som det formaliseres et nettverk for likestilling, inkludering og mangfold (LIM) som får en mer hand-on rolle i arbeidet. 

Koordineringsgruppen følger opp saken videre etter vedtak i universitetsstyret 2023. 


Sak 5: Innlegg fra Kifkomiteen ved leder Ragnhild Hennum

Kunnskapsdepartmentet har oppnevnt en ny Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning 2022-2025 (Kif-komiteen). Leder for komiteen Ragnhild Hennum er invitert til Koordineringsgruppen for å presentere den nye komiteens foreløpige arbeid og planer for komiteens funksjonsperioden.  

- Ragnhild Hennum redegjorde for komiteens sammensetting og strategi. Komite for kjønnsbalanse i forskning i akademia har fått utvidet mandat til å også omhandle sosial klasse, i tillegg til kjønn og etnisk mangfold. Viktige punkter for komiteen er å forstå mer rundt hva vi vet om effekten av tiltakene vi gjennomfører i sektoren. Staben i akademia blir likere og likere jo nærmere toppen du kommer. Mandatet til komiteen er å vite mer om hvorfor det er sånn. 


Sak 6: Eventuelt

1. Anne Julie Semb (SV) etterspurte status for arbeid med retningslinjer for håndhevelse av språkkravet for faste ansatte. Marie Talleraas redegjorde for arbeidet, og at saken skal opp til rektoratet og dekanmøtet i januar 2023. 

2. Vibeke Blaker Strand (JUS) etterspurte bedre skilting for HC-tilgang på campus i sentrum. På grunn av tid blir saken diskutert nærmere på et senere møte.

Publisert 21. des. 2022 12:12 - Sist endret 28. juni 2023 03:23